Pàgines
dissabte, 25 d’octubre del 2008
Relats Conjunt: Cavall
Paraules encantades
Sovint utilitzo paraules que m'agraden. Ho faig sense voler; acostumen a ser paraules amb ressò a infantesa, tendres com bons records.... Quan les acabes de dir ,et queda un regust dolç a la boca i et ve de gust repetir-les en veu alta. No passa sovint, però quan succeeix la paraula m'acompanya alguns dies, potser fins i tot setmanes. De tant en tant ,em ve al cap i penso en com n'és de bonica i com pot ser que l'utilitzi tant poc. Amb els dies però, es va difuminant i va sorgint menys sovint. Es va fonent , es fa petita, petita fins a desaparèixer.
Potser quan em torni a passar, quan de cop m'apareixi una paraula d'aquestes; una paraula encantada, l'escriure al blog, per no oblidar-la .Algunes d'elles segurament no són correctes i moltes no recordo haver-les vistes escrites mai, però m'és igual. No vull que es perdin i caiguin el l'oblit, que es facin invisibles i desapareixien perquè potser, algunes d'elles no les retrobaré mai.
dijous, 23 d’octubre del 2008
Fa uns quants dies que estic una mica liada i no faig cap post i no visito massa els vostres blogs- ho sento! I que em trobo quan tinc una estona? Que han canviat el sistema de comentaris. Bé no de tots els blocs, que el nostre segueix igual .Suposo que com que hem canviat molt htlm de la plantilla no ho ha fet automàticament, oooooooh!
Així doncs, aquest post només té dos funcions:
- Saber com a aconseguir aquest nou tipus de comentaris tant xulos. Si algú ho sap i ens ho pot explicar
- Provar la nova eina del blogger i més saber qui sou els visitadors del nostre blog, és que sóc una mica xafardera
PS: Sóc molt despistada i no he indicat on està això dels seguidors ( gràcies Xexu). Doncs a la primera columna sota del nostre ex-libris. El del sol i la lluna
dissabte, 18 d’octubre del 2008
Els retrobaments
Tinc ganes de fer un post sobre el tema i no sé com encarar-lo; em passa sovint, ja ho sabeu. Ahir el vespre vaig tenir una sopar amb excompanyes de facultat. Érem set i feia un any que no les veia. La setmana havia sigut durilla i agafar el cotxe un divendres a la nit amb pluja em feia molta mandra, però quan només et trobes un cop l'any no és qüestió de trobar excuses.
a set anys que vam acabar la carrera i des de llavors pràcticament no les havia vist. Entre elles les coses havien anat diferents perquè compartien pis, o vivien a prop i no havíem perdut el contacte. El meu cas era diferent. La veritat es que sempre ha sigut diferent: sóc las iaia del grup. Vaig començar a estudiar Història de l'art com a segona carrera per tant la meva vida era molt diferent de la seva: per elles era el primer any d'universitat, jo ja estava llicenciada. Elles eren joves i vivien la vida universitària plenament i jo treballava, estudiava i vivia amb en Martí. Però tot i així, sempre vaig tenir la sensació que tenia un grup, que formava part de les seves aventures. I ara em fa il·lusió retrobar-les, saber de la seva vida, de com els hi van les coses. És divertit haver de fer una primera ronda de torns de paraula perquè tothom pugui explicar les novetats de l'any i posar-nos al dia. Després queda temps per les xafarderies ( tot i que jo no recordo mai a ningú i em perdo la meitat de la conversa) i també pels records: qui estudiava més, qui feia una apunts millors, qui no parava de xerrar, quin professors era el més rotllo i quines assignatures les més dures...
La veritat és que retrobar-te de tant en tant amb el passat m'agrada! I ara fins l'any vinent. Sort del correu electrònic, el Messenger i ara el facebook.
diumenge, 12 d’octubre del 2008
Jo, robot. Isaac Asimov
Possiblement molta gent ara els llegeixi i els pugui considerar infantils, no són les grans superproduccions de ciència ficció que hi ha ara al cinema, com la versió cinematogràfica que va fer en Will Smith d'aquest llibre, i que és una versió molt però que molt lliure, a partir d'una idea bàsica del llibre, una pinzellada d'aquí i una altra d'allà munta una historia totalment diferent.
Però la seva força es a la senzillesa d'aquests llibres, però que han colpit al nostre imaginari. Llibres com aquest, "Cròniques Marcianes", "Fahrenheit 451" o "1984" han creat un món imaginari que tots coneixem però que no sabem d'on venen, perquè parles amb la gent d'aquests llibres i no els sonen de res però la idea que contenen si que ha transcendit molt més enllà. I això és molt difícil de fer!.
dijous, 9 d’octubre del 2008
El llibreter de Kabul. Asne Seierstad
Però com és realment aquest món per dins. Això es el que ens mostra l'autora, que va decidir conviure una temporada amb una familia afganesa.
La familia triada es la del llibreter Sultan Khan, "un patriota afganès i cap de familia"
Li van cremar els llibres,"primer els comunistes van cremar els meus llibres, després els mujahidins em van arrassr la botiga, finalment els talibans me'ls van tornar a cremar",
el van empresonar"Quan el van deixar anar encara estava més convençut de la seva causa: lluitaria fins el final per difondre el coneixement de la cultura i la història afganeses. Va continuar venent escrits prohibits, tant els de la guerra islàmica com els de l'oposició comunista filoxinesa, però ho va fer amb més prudència que abans."
Però sota aquesta aparença lliberal, progresista i de lluita per la cultura trobem a un patriarca dominador a un nivell que aquí seria impensable, però no és només ell, és tota la societat afganesa, de la que costarà anys i panys sortir "La Leila és una filla autèntica de la guerra civil, del govern dels mul.làs i dels talibans. Una filla del terror. Plora per dins. L'intent d'escapar, de ser autònoma , d'apendre alguna cosa ha fallat. Durant cinc anys va estar prohibit que les noies anessin a l'escola. Ara que està permés, és ella mateixa qui s'ho prohibeix"
I on al llarg del llibre anirem veient les interioritats d'aquesta societat, una realitat que coneixem però de la que ens desentenemdissabte, 4 d’octubre del 2008
Comença el Supermanager!!
I es que reconec que n'estic enganxat, a partir d'aquest cap de setmana seguiré els partits de basquet, per un cantó mirant la Penya del meu cor, i d'altra banda mirant les valoracions i estadístiques de tots els partits de la jornada.
Per aquells que no ho segueixin, es tracta de fer un equip de basquet amb els jugadors dels diferents equips de la lliga ACB, amb un pressupost inicial, i que en base al rendiment dels jugadors triats ens donarà unes valoracions i uns augments de preu dels jugadors, que anirem canviant cada setmana, buscant ser al final el manager que te el millor equip, aquell que les valoracions al llarg de la temporada han estat millors, o aquell que te mes diners, ha fet mes punts,...I per tenir una idea del seguiment del joc dir que l'any passat va tenir mes de 300.000 equips inscrits en competició, que no vol dir 300.000 persones, ja que cada manager pot tenir tants equips com vulgui. N'hi ha que en tenen un o dos, com la Mireia, que ho fa més que res perquè ho fa tota la família –els 4 germans, amb les 3 parelles i els 2 nebots- , d'altra gent tenim 6 o 7 equips, un per cada classificació específica, i hi ha gent que no se quants equips pot tenir, moltíssims (poca confiança tenen en si mateixos!)
divendres, 3 d’octubre del 2008
100
Hem fet 100 pots .No m'ho puc creure! Ja em va costar creure que el blog havia sobreviscut un any sencer amb certa regularitat i ara hem assolit una altra fita, mai establerta però que quan te n'adones fa il·lusió. Ja ho he comentat altres vegades però tot va començar amb la meva xafarderia innata de saber com funcionen coses noves. I així va començar Un altre invent amb la pretensió d'un blog de prova , per veure com funciona això dels blogs. Al fer l'any li vam treure el subtítol i ara simplement és un blog, un blog petit i,sense pretensions ni ambició. Sóc conscient que no és un blog que llegeixi massa gent i que mai serà un referent d'opinió, tampoc ho preteníem ,però és el nostre. Aquí hi escrivim allò que ens ve de gust, ressenyem les nostres lectures, expliquem coses que ens agraden o ens enfaden o simplement ens ve de gust que quedin escrites. Em fa il·lusió arribar al post número 100 i així ho escric, perquè en quedi constància.