dissabte, 6 d’agost del 2011

Gris de campanya. Philip Kerr

Llibre que segueix cronològicament a "Si els morts no ressusciten", llavors ja avisava que no seria l'últim llibre d'aquest autor i aquest protagonista. Aquesta vegada però, la situació és radicalment diferent. Aquest llibre comença quan els americans el troben, l'empresonen i l'interroguen com a criminal de guerra, ja que el seu grau d'inspector a la policia alemanya li donava rang d'oficial de l'exèrcit alemany, si be no va ser mai nazi . Sempre farà allò que creu correcte, una cosa es la guerra i altra les bestieses que es varen fer.

Durant l'interrogatori reviurem moments d'aquest passat; com va veure i viure la guerra , les massacres a una banda i altra, personatges amb qui te relació a diferents moments, com va estar empresonat a camps de concentració russos i com en va sobreviure. Els americans estan interessats en una persona d'aquest passat. També els francesos tenen interès en persones que Gunther pot ajudar capturar.

Així el nostre protagonista ha d'acceptar aquesta tasca, "ningú no treballa per als seus enemics si no és que no pot triar gaire" com diu ell mateix. I a ell l'han empresonat, interrogat i torturat; però algú pensa que en aquesta situació en Bernie Gunther treballarà per a ells sense més?

Llibre interessant, si be abans que aquest recomanaria llegir els anteriors d'aquest protagonista per posar-vos més en situació. Jo només n'he llegit un, però ara ja he comprat la "trilogia berlinesa", un llibre que inclou els tres dels llibres anteriors, i per tant queda clar que no puc sinó recomanar-vos aquests llibres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions