divendres, 28 d’agost del 2009

El Nas de Mussolini. Lluís-Anton Baulenas

L'últim llibre de Sant Jordi que tenia pendent , ja ho sé són a l'agost i fa dies que els hauria de tenir llegits....

Una jove revolucionaria marxa a un petit poble del Ripollès esperant ser cridada per una gran missió: matar Primo de Rivera. Mentre espera ordres el temps va passant i la seva vida , la del poble i la dels seus habitants també. Una història personal que ens dona quatre pinzellades d'un moment històric, però sobretot és una novel·la de pensaments, de reflexions. La novel·la està narrada per uns pocs personatges que ens mostren com es veu la realitat des de diferents perspectives. La història va avançant i ens permet conèixer què fan ,què volen i què senten els nostres personatges. També qui són, i qui eren ; fer un recorregut pel seu passat i entendre que els ha porta a aquest present.

Ha estat una lectura lenta – interrompuda pels dies que vam passar fora i on vaig llegir poc- però no és un mal llibre. Ben escrit i àgil, però no arriba a enganxar. No ha aconseguit crear la identificació necessària amb els personatges per voler saber-ne més. Potser no és culpa del llibre sinó del meu baix nivell de lectura a les vacances.

2 comentaris:

  1. El vaig comprar i encara no l'he llegit.
    Amb el final del teu post m'has fet tenir poques ganes de "colar-lo" al davant dels pendents!

    ResponElimina
  2. El llibre que m'agrada més del Baulenas és La felicitat. Després n'he llegit alguns més i a poc a poc m'ha deixat d'interessar. Bona ressenya!

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions