dimarts, 22 de juny de 2010

Penso i escric , o no?


Segon intent de començar el post, això em passa quan vull escriure alguna cosa i no hi he pensat abans. Em fa ràbia no tenir cap idea perquè avui tinc una estona i podria fer un post. Aconseguir que els que us penseu que només jugo a les grangetes( encara no m'hi he posat, avui) veieu que faig altres coses ,però no surt.

He decidit que aniré provant de començar el post fins que ho aconsegueixi o mori en l'intent, aquest cop no he esborrat l'inici 2 per si el reprenc, no? Estic pensant que si no em surt el post publicaré allò que hagi escrit sigui el que sigui. Això té un nom , no? Escriptura automàtica?! Ai, no n'estic segura. Ara per anar bé hauria de fer una pausa i buscar si es diu així ,però em fa mandra. Va que ho provo.


L'escriptura automàtica és una forma de fer que aflori el subconscient. Consisteix a situar el llapis sobre el paper i començar a escriure, deixant fluir els pensaments sense cap coerció moral, social ni de cap tipus. És un mètode defensat i usat principalment per André Breton i els surrealistes, en la primera meitat del segle XX, considerant que d'aquesta forma el jo del poeta es manifesta lliure de qualsevol repressió i deixant créixer el poder creador de l'home fora de qualsevol influx castrant.
El seu propòsit és vèncer la censura que s'exerceix sobre l'inconscient, gràcies a uns actes creatius no programats i sense sentit immediat per a la consciència, que escapen a la voluntat de l'autor. Llavors compon directament l'inconscient, alliberat de la censura.

Bé, no és ben bé això, ni llapis sobre paper, ni passo de la censura. Mira que no recordar que era, 4 anys de Història de l'Art no m'han servit de molt, ja ho veig... però fa tant de temps d'això... Avui algú em deia que l'hi havia arribat un correu ple de punts suspensius i ara em fa angunia utilitzar-los. Sóc conscient que normalment els faig servir en accès (excès, vull dir) i que de vegades interromp excessivament la lectura. M'he desviat tant del tema del post.. bé la veritat és que no tenia tema i per això vaig escrivint sense solta ni volta (corregint l'ortografia m'he adonat que aquesta frase podria ser una paraula encantada)tot el que penso. Llàstima que els meus dits vam força més lents que la meva ment i quan vull escriure una cosa ja estic pensant en la propera. Em fa una ràbia no saber escriure més ràpid! Que em passi escrivint em fa ràbia, però parlant també em passa. El cervell va pensant i la boca no dona a l'abast( ei una altra paraula encantada) i qui em coneix  pot corroborar que sóc molt ràpida parlant. M'estic adonant que faig molts errors perquè vull escriure massa ràpid, sort que després ho corregiré. Potser que vagi acabant perquè al final sí que estic fent un exercici d'escriptura automàtica d'aquesta i ja porto una parrafada impressionant per no dir res. Ara penso quina foto hi poso. Fa dos caps de setmana pensava fer un post i posar les fotos d'un puzzle que vam comprar. Us agraden els puzzles?. Anna de Biblosfera, si llegeixes això, Com portes el mapa? Jo el tinc penjat com fa un parell d'anys. Res, que trio foto, però no una del blog de imatges. El coneixeu? Ah merci Sànset o Utnoa no recordo qui de vosaltres l'ha proposat a Cats. Ho deixo així perquè si escric a mesura que penso no acabaré mai.

14 comentaris:

 1. Doncs mira, no és mal exercici aquest. Però si no et surt d'escriure res del que et passa pel cap i convertir-ho en post deu ser perquè les grangetes et xuclen el cervell d'alguna manera, ja em semblava a mi que havien de ser alguna mena d'arma de control mental. Doncs no s'estan forrant els de Facebook que han venut els seus invents a la CIA i a l'FBI i ara us tenen a tots controlats. Segurament ara, a través d'alguna col enverinada o alguna gallina malcarada t'obligaran a venir-me a matar per haver fet sortir a la llum la veritat.

  Això meu és també escriptura automàtica o és que se me'n va la pinça només?

  ResponElimina
 2. Crec que te n'has sortit prou bé. Perquè he anat llegint i m'ha anat enganxant.

  ResponElimina
 3. Hem estat tots dos, hem et les propostes conjuntes!

  "Escriptura automàtica", i més coses "automàtiques". És interessant per veure el que ens arriba a passar pel cap. No ho aplico massa, ho he de reconéixer, perquè sóc maniàtic a l'hora d'escriure, m'agrada repassar i rellegir.

  Ara, a tu, el text t'ha quedat molt ben quadrat!

  *Sànset*

  ResponElimina
 4. Amb això de les grangetes estic d'acord amb en Xexu, és una conspiració, vigilen a la gent a través de la seva activitat al "feisbuc".

  És totalment cert que la Mireia parla mooooooolt ràpid, a part de parlar mooooooolt també, però això també ho faig jo.

  Amb mi, això de l'escriptura automàtica no tindria èxit, amb la poca vena artística que tinc, el paper en blanc i tira milles.

  ResponElimina
 5. Jo també el faig aquest exercici! Quan no sé què escriure, començo per escriure que no sé què escriure...al final sempre surt alguna cosa... :-)

  ResponElimina
 6. Jo més val que no faci cap exercici d'escriptura automàtica o l'hauria de censurar tot :-)))

  Ooooh, Mireia, què dolenta ets!! Dones les gràcies als que han proposat el teu blog d'imatges i no als que hem proposat AQUEST...

  (veus? no m'he censurat i ara t'he dit "dolenta"... si és que no pot ser, no pot ser)

  XeXuuuuuuu jajajaja una col enverinada!!

  Jo tinc una germana enganxada a les grangetes i a la cafeteria (que jo sàpiga perquè probablement m'enganya i està enganxada també a un d'una illa deserta o algun altre) i s'hi passa molt de temps!!

  Tinc una amiga que marxa de viatge i ho ha explicat al Feisbuc... ma germana diu "aquesta tia és tonta, mig món sap que la seva casa serà buida aquests dies" (això em tranquil·litza perquè vol dir que ma germana, al menys, no explica la vida).

  ResponElimina
 7. Ei, he escrit un comentari i no ha sortit!!! i era llarguíssim!!!

  Doncs ara no el repeteixo, apa!! Esperaré, que a vegades tornen (a mi m'ha passat, eh? comentaris que van i venen... de veritat)

  ResponElimina
 8. Jejejeje ho sabia!! Ha tornat!! Em va passar una vegada a cal McAbeu i també a cal XeXu... aquest Blogger és boig!!!

  ResponElimina
 9. Un molt bon exercici, l'espontaneïtat és riquesa!

  ResponElimina
 10. XeXu: fem una treva amb les grangetes o començaré a parlar dels llibres per dones ( jeje). La veritat és que síq ue ens tenen controlats sí, els del facebook.
  Kweilan:merci, volia escriure un psot tant sí com no i ha estat l'única solució
  Sànset: a i m'encantaria ser molt més mètodica però sóc incapaç o si més no mandrosa. Escric ràpid, retoco a mesura que escric i finalment faig una rellegida per corretgir faltes i errades garafals, però és molt estranys que dediqui més de vint minuts-mitja hora a escriure un post.
  Joana: prova-ho ,prova-ho lo de l'escriptura automàtica...
  La: funciona, no?
  Assumpta:El blogger ens fa tornar bojos a tots, però sosrt en tenim.Jo vull veure tot això que cesuraries!!!Eiii! No havia vist la proposta de l'invent,merci, merci i merci! Jo encara no he fet les meves, m'hi hauria de posar.
  Màgia. síq ue ho és però en aquest cas és punyetera mandra de pensar més :)

  ResponElimina
 11. A mi em passa sovint això de començar posts i recomençar-los i vinga i vinga, mira que d'escriure vaig prou ràpid gràcies als cursos de mecanografia que vaig fer de petita.
  dec fer molta escriptura automàtica... ah, i puzzles, n'he fet bastants i m'encanten. El maxu pixu el tinc també!! Muack!

  ResponElimina
 12. FELIÇ ANIVERSARI!!! :-))

  Per molts anys, Mireia!! :-))

  ResponElimina
 13. Eps, per molts anys, guapa!
  Petons!

  ResponElimina
 14. instints: jo fa dies que no en faig cap,pe`ro aquesta vegada ni tant sols els començo.Elmaxu pixu és d'en martí, jo tinc ja mig encarrilat el de l'Illa de pasqua.
  Assumpta i Rita: Moltes gràcies !

  ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions