diumenge, 29 de maig del 2011

El secret de Picasso. Francesc Miralles

En poques dies feina feta. Quasi no em caldria fer la ressenya i remetre-us a les anteriors. Llibre distret, per passar l'estona, de lectura fàcil . El tema interessant de principi poc desenvolupat després. Et posa la mel a la boca i després et deixa a mitges. Tracta els temes , en aquest cas un quadre que Picasso va pintar a Horta, de forma superficial i  els finals acostumen a ser precipitats. Tot i aquestes crítiques , alguna cosa deuen tenir els llibres de Francesc Miralles  perquè repeteixo cada vegada. Potser són una bona mena de fer una lectura amena, ràpida i sense pretensions.
  
Aquesta vegada, Leo Vidal, és contractat per un galerista de Sitges per trobar un quadre que Picasso va pintar en la seva segona estada a Horta de Sant Joan i que ningú no ha arribat a veure abans. Té pocs dies per descobrir-ne alguna informació i si es capaç de recuperar-lo la prima serà substanciosa, suficient per sortir dels entrebancs econòmics en que es troba perpètuament. La vida laboral de Leo és complicada però la personal està en pitjor estat: detenen a la seva filla adolescent  per vandalisme, la seva ex-dona està apunt d'arribar i  abans d' arribar a Horta per iniciar la feina es troba una autoestopista amb els cabells blaus que el portarà  a llocs insospitats.



 
En resum, si  voleu  un llibre entretingut i ràpid però no espereu gran literatura endavant. Si busqueu quelcom més, potser millor deixeu-ho.

4 comentaris:

  1. Dona, és que no tot ha de ser literatura "densa"... si dius que sempre repeteixes amb l'autor, alguna cosa deu tenir ;-))

    ResponElimina
  2. Jo em sembla que l'evitaré. Francesc Miralles em distreu quan escriu narrativa pseudofantàstica, però el gènere històric amb aquest autor no m'acaba de fer el pes...

    ResponElimina
  3. I a mi que aquests llibres no em diuen res...

    ResponElimina
  4. Assumpta: sí alguna cosa deu tenir, però no l'hi acabo de trobar :))

    Màgia: a mi tampoc però repeteixo, sóc rara

    Fe: sort que en tens mooolts d'altres per triar

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions