dimarts, 7 d’agost del 2012

Holanda. Dia 2. Leiden-Katwijk-Alphen aan der Rijn-Gouda

El dia d' avui es preveia llarg i cansat. La ruta tenia diferents possibilitats i nosaltres hem optat per marxar d'hora i assegurar- nos un petit recorregut per la ciutat universitaria de Leiden. D'allà ens ha tocat recorrer uns quants quilòmetres amb el vent en contra fins la platja Katwijk. Ens han sorprès les casetes de bany. 

Tornada fins a Leiden i recorregut al costat del Rinj fins a Alphen aan den Rinj on si teniem sort trobariem el vaixell esperant per travessar algun pont i ens estalviariem els 25 km fins a Gouda. Tot i l'estrès, arribavem dins l' horari previst, però a l'entrar al poble veiem el vaixell travessar un pont i la cara de deseperació que se'ns ha quedat ha estat per veure. Després ha semblat que el vaixell havia de pasar un nou pont i que encara l'atrapariem i hem tret forces d'on hem pogut i de tant esforç la cadena de la meva bici ha sortit de lloc. El tornavem a perdre i això ja era massa per mi. En Martí aparca la seva bici, mira la meva cadena , ho soluciona i d'unes quantes pedalades arribem al vaixell just en el moment que atraca per esperar l'obertura del pont. Encara hem hagut d'esperar prop d' una hora a que el  el trajecte fins a Gouda no em deixa de sorprendre com els holandesos viuen de cara a l'aigua. Moltes cases donen a petits o grans canals i com aprofitem qualsevol petit espai per muntar-hi una terrasa, unes cadires o mig menjador de cara a l'aigua.
Ja que erem a Gouda hem aprofitat per fer un petit passeig pel centre i visitar els vitralls de l'esglesia de st. Janskerk , el centre amb el seu ajuntament i escoltar el carrillo de l'esglesia tocar cada poc temps. No, no hem comprat formatge. Ens esperarem a Amsterdam, masses dies a la maleta sinó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions