dimecres, 3 d’abril del 2013

Xoc de Reis. Cançó de gel i foc 2. George R.R. Martin



Segona entrega de la saga  Cançó de gel i foc.  Un altra totxo  de 800 i pico pàgines que m’ha enganxat molt més que el primer. L’he en un pim-pam, entenen un pim –pam com una mica més de tres setmanes. Si bé és cert que l’apretada final de setmana santa m’ha permès llegir-ne pràcticament 500 paginetes de res. Si del primer volum trobava feixuc el canvi constant de personatges, la falta d’un protagonista clar amb qui identificar-me ara ho he trobat un encert ( ja m’ho veu advertir que passaria).  Els salts constants et fan tenir interès per quasi totes les històries,  tal i com també em vau avissar els personatges no són plans: tots són bons i dolents i els grisos prenen molta força. La història  és una història d’aventures, però també  i sobretot de  poder, d’intrigues ( moltes intrigues) , de condició humana i de sentiments i emocions. M’està agradant i tot i que ara he fet una petita pausa abans d’encarar el tercer llibre: no trigarà massa.

No ho llegiu si no heu llegit Joc de trons!

Tenim el territori en Guerra amb 4 reis que el reclamen: Els dos germans de Robert i el seu fill Joffrey . en Robb que  reclama Hivernia. Amb aquesta panoràmica de guerra entre els Baratheon, els Lannister i els Stark comença la segona entrega. Com sempre tenim fronts oberts a totes bandes: el Gnom a Port Reial fent de Mà i lluitant contra i a favor dels Lannister. Els dos germans Baratheon enfrontats entre ells i amb els Lannister. I els Stark intentant recuperar el nord . Òbviament la història no pot anar a pitjor, o sí? En aquest volum a més de les més baixes i altes passions i  trobarem màgia i arts obscures. Tampoc no podem oblidar la Daenerys, la mare de dracs, que amb catorze anys i vídua a trobat la valentia que l’hi cal per recuperar el que era seu. Hi ha tants fronts oberts que és impossible no pensar en en Jon al mur o a en Bran a Hivernia, i l’Ayra que hi arribarà. Quin paper hi tindran els llops en tot plegat, i els dracs?
Bé ja veig que tinc més preguntes que respostes puc donar. M’hauré d’esperar a la propera entrega.

8 comentaris:

  1. AAAAAAGGGH!!! He començat a llegir el primer, així que passaré de puntetes per aquest post!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben fet, ja ho he advertit.. per si de cas que a mi em fa molta ràbia que m'avancin coses

      Elimina
  2. No saps res, Jon Neu! Hehehe, ho havia de dir. És una frase que sentiràs molt en el futur, no et revelo res, és una de les frases que se t'enganxa sense remei. A mi m'agrada prou el sistema aquest de cada capítol per un personatge. Fa que t'interessis per tots, com dius, cadascú té les seves coses. I el millor del cas és que algun se't pot fer pesat en alguna fase perquè altres estan 'on fire', però més endavant les tornes canvien! Continua, continua endavant, que encara et queda molt per llegir, i ja veus com vicia la cosa! A per la Tempesta d'Espases, que ja saps, perquè ho deus haver llegit per aquí i per allà, que té molt de marro!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Val més que m'hi vagi acostumant a la frase...El sistema de capítols en el primer llibres se'm va fer una mica feixuc però em va perfecte. Acabo d'acabar un llibre de'n Camillieri d'impas i demà ja l'hi toca el tercer volum

      Elimina
    2. I tant que s'enganxa la frase!

      Elimina
  3. Poca cosa més a dir. Al meu parer un dels grans encerts d'aquesta saga és aquesta divisió de la història en capítols que ens expliquen les històries de cada personatge i que et mantenen l'interès al 100% per saber com continuen quan l'autor les deixa penjades per parlar d'un altre personatge.
    Jo he començat el cinquè aquesta setmana però evidentment no et contestaré cap de les preguntes que planteges que ja les aniràs descobrint llibre rere llibre. El que si puc dir és que no t'esperis res per massa obvi, en aquest llibres pot passar qualsevol cosa i, com molt bé et diu en Xexu, encara no saps res. :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi al principi no em convencia aquesta distribució però ara sí, suposo que he necessitat temps per fer-me els personatges meus.
      Mac, no em contestaràs les preguntes :(

      Elimina
  4. Només n'he llegit tres, aviat m'atraparàs. I potser dels tres, aquest és el que menys m'ha atrapat. Va haver-hi un moment que vaig haver de tancar el llibre i tot. Per sort, no ho vaig fer! ;)

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions