divendres, 10 de gener del 2014

El parèntesi més llarg. Tina Vallès


Havia sentit parlar de l'autora en diversos blocs i aquest llibre de contes em va semblar una bon primer contacte. Es tracta d'un llibre petitonet, no arriba ales 200 pàgines, amb contes curts que permeten ser llegits d'una tirada. No m'agrada llegir dos llibres alhora, portar dues trames i els llibres de contes em serveixen sovint per aquest proposit, tenir una doble lectura sense que una trama m'interfereixi amb l'altra al poder començar i acabar els contes d'una sola lectura. Aquesta vegada em van ajudar amb Festí de Corbs.

Els contes que ens presenta la Tina Vallès són àgils, entretinguts , amb humor... però no per això deixa de retratar situacions, pensaments i sentiments molt reals. Potser sí que sovint els porta una  als extrems , ens presenta situacions una mica passades de volta però si mires al fons potser no estan tant lluny d'algunes realitats.

M'ha agradat, m'ha entretingut i fins i tot té alguna reflexió que fa pensar ...l'hi donaria 4 estrelles.


6 comentaris:

  1. La Tina Vallès és popular a la catos perquè quan tu i jo vam començar ella mantenia un blog de forma anomenada 'L'aeroplà del Raval'. Posteriorment el va tancar i en va obrir un altre, que no sé si continua antic, 'Ganxets sota les pedres', crec que es deia. Encara no he llegit res seu, ni era seguidor dels seus blogs. Solc sentir-ne bones crítiques, així que potser em decideixi algun dia, ja veurem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No coneixia cap dels seus blogs, em sonava una mica per les ressenyes que havia llegit aquí i allà

      Elimina
  2. Doncs jo si que seguia la Tina Vallès, tan a l'aeroplà com al ganxet, que ja és tancat. M'encantava com escrivia. Aquest llibre me'l volia comprar per Sant Jordi l'any passat, xò al final,.... està clar que l'he de llegir algun dia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja l'hi he dit en XeXu, que a mi no em sonava però si que havia llegit bones crítiques d'algun dels seus llibres i aquest em va cridar l'atenció

      Elimina
  3. Hola, hola, per al·lusions, que dirien... Només volia donar les gràcies per la ressenya i les quatre estrelles i aclarir que L'aeroplà del Raval (tinavalles.blogspot.com) i Ganxet sota les pedres (ganxetsotalespedres.wordpress.com) són blogs difunts però encara pengen a la xarxa, són consultables. I que ara em podeu llegir, si ho voleu, a www.tinavalles.cat. Gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que no coneixia els teus blogs, no sabia ni que en tenies, però havi vist bones crítiques dels teus llibres en algun blog i em va cridar l'atenció aquest de contes. Tot i que no és la primera vegada que em passa, se'm fa estrany que els autors llegiu les ressenyes- per posar-hi un adjectiu- que fem dels vostres llibres. Ja ho té això el mon dels blogs, als lectors ens permet conèixer autors que potser no hauriem llegit i suposo que als autors us dona molta informació sobre què en pensem del que escriviu.
      Be, ja has vist que m'ha agradat i que possiblement repetiré amb algun dels teus altres llibres.

      Elimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions