dissabte, 4 de gener del 2014

Liquedem el 2013: La llibreria del Senyor Penombra, oberta les 4 hores i Festí de corbs


Aquest post hauria d'estar al 2013. Ambdós són llibres que van ser començats a l'agost de l'any passat i no els havia ressenyat. El primer, llegit en un pim-pam però pendent de ressenya i el segons ha estat la maledicció del 2013 i l'acabo de liquidar ( abans que ell ho fes amb mi).


La llibreria del Senyor Penombra , oberta les 24 hores. Robin Sloan

Fa molts dies i en recordo poca cosa. Primer de tot, recordo que em va agradaria que m'ho vaig passar bé. Ja és un punt. Recordo que va ser agradable de llegir. Dos punts. Prou diferent, especialment a l'inici, tres punts.  I poca cosa més.
Un jove dissenyador amant de les noves tecnologies i sense feina , comença a treballar en el torn de nit d'una estranya llibreria amb una clientela i un propietari encara més estranys. Prestatgeries que arriben fins el sostre on per arribar-hi cal no tenir por a les alçades, llibres estranys amb títols estranys, demandes peculiars ...   La curiositat farà que el nostre protagonista acabi intuint conspiracions secretes i misteris amagats.
En resum, un bon llibre per passar una estona entretinguda.








Festí de Corbs, Cançó de Gel i Foc. George R.R. Martin


El quart volum d’aquesta saga , m’ha portat pel camí de l’amargura. No sé si és perquè va passar massa temps entre el 3er i el 4rt volum o que realment els personatges que hi apareixen no són els que trobava més interessants. La qüestió és que des de mig agost que el vaig començar fins l’ última setmana de desembre que vaig decidir que no podia ser, només havia llegit 300 pàgines. De la meitat del llibre cap al final, una vegada obligant-me a llegir-lo m’han semblat més entretingudes. Ara això em fa plantejar un dilema: Vaig directe cap al cinquè llibre per no perdre el ritme – amb el risc de tornar-me quedar encallada- o descanso amb algun altre llibre i el torno a agafar més endavant... Doncs no ho sé.
No explicaré res sobre la trama de la història perquè ja no recordo on comença i on acaba cada llibre i encara faré algun spoiler. En aquest volum els personatges que prenen més pes són potser els que pitjor em cauen o hi tinc menys interès: en Jaime, la Brienne, la Cersei, la Sansa, en Sam...  com sempre queda tot molt empantanegat i no saps cap on tirarà la història. A veure el cinquè.

7 comentaris:

  1. ben liquidat! bones resenyes! no fas llista llibres llegits? bon any i bons reis!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Bé, ja l'has trobada. No arribava a llista, era dificil de veure

      Elimina
  3. He llegit el primer i en va agradar força. Es deixa llegar lleuger i entrete es veritat.
    El segon… no he passat del primer de la saga, i dubto fer-ho i mira que es un gènere que m’agrada força, però Martin se’m travessa

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi els primers en van anar prou bé, però aquest quart.... ha estat un patiment

      Elimina
  4. El primer dels dos queda apuntat, és la segona ressenya favorable que en llegeixo i la temàtica em resulta curiosa, caurà a les meves mans.

    El segon... què dir. A mi em va agradar, però està ambientat a Port Reial i els seus voltants, potser les coses més interessants passen lluny d'allà, amb els personatges que solen atreure més a la gent. Al 5è et trobaràs Daenerys, Tyrion, Arya i Jon entre d'altres, no et crida l'atenció? A mi em va agradar més, però se't farà igualment llarg, o més, perquè té com 400 pàgines més. No deixis de llegir-lo, però si fer-ho ara o més endavant ja és cosa teva.

    Ah, i pensa que amb 1Q84 ja tindràs una bona feinada ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si t'agrada la Llibreria del ... No és res espectacular però és prou original

      Potser sí que el problema és que tot passa a Port Reial i volatants. A veure el cinquè.

      1Q84 els està llegint en Martí, no sé si m'hi acabaré decidint

      Elimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions