diumenge, 16 de febrer del 2014

1Q84. Haruki Murakami



Primera incursió en el món Murakami. Buscaba una cosa diferent i allà estava, a punt perquè el compres i decidis que en penso. Vist que seguit des primer volum va venir el segon, queda clar que em va agradar.

No entraré a explicar arguments, això ja ho ha fet tothom; explicaré les meves sensacions que en general, són positives. L’autor mica a mica et va fent entrar a la historia de cada personatge, d’una banda l’Aomame i d’altra en Tengo, i també et va introduint mica a mica en un nou món, passem de 1984 a 1Q84 tal i com ho defineix l’Aomame, tot es semblant  però amb petites diferències. Van apareixent la resta d’elements i personatges, començant per  la Fukaeri i el seu llibre “Crisalide d’aire” que en Tengo reescriurà per ajudar a guanyar el premi d’autors novells,  i l’Ushikawa, que al tercer llibre alternarà protagonisme amb els dos primers, i la mestressa de la mansió dels salzes i en Tamaru, en Komatsu, el grup Sagigake, el profesor Ebisuno, la gent  petita… Tot un univers que atrapa i fa que en vulguis saber més.

La manera com estan estructurats  els llibres, amb capítols alterns entre els personatges, ajuda a mantenir el ritme. Ara t’interesa més l’Aomame, o en Tengo, o l’Ushikawa, però sempre voldràs saber més.

5 comentaris:

  1. Assignatura pendent aquest autor,però per a poc temps ja que tinc un dels seus llibres a la prestatgeria dels pendents “los años sin color del chico sin color”

    ResponElimina
  2. Ja tenim un altre Murakamià... :) Aquest 1Q89 és una passada...

    ResponElimina
  3. Una mica bèstia començar Murakami per 1Q84, però si t'ha agradat tens números que t'agradi la resta de la seva obra. Com la Carme, penso que és una passada de llibre, per mi segurament el millor, en el seu conjunt, una obra magna. M'has fet pensar que l'hauré de rellegir algun dia...

    ResponElimina
  4. No sé si un únic llibre serveix per definir-me com a Murakamià, aquest llibre m'ha agradat però vull esperar a llegir-ne algun altre. Però tampoc em defineixo com StephenKingerià i n'he llegit forces més, una dotzena aproximadament. El temps dirà.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions