diumenge, 26 d’abril del 2015

La llibreria Ambulant. Christopher Morley

La Senyoreta  Helen McGill és la germana soltera d'un escriptor que viu al camp.  Fa temps que el seu germà viu de  i per la literatura i es pren amb poc interès les feines de la granja que  comparteixen. La Helen sovint es queda sola quan ell enpren viatges en solitari per preparar un nou llibre i ja n'està  més que farta. Quan a la granja es presenta el Sr Mifflin, un venedor ambulant de llibres ,que preten vendre les seves pertinènces al seu germà, Helen pren un determinació: comprar  la llibreria ambulant i fer pagar el seu germà les seves escapadetes . Aquí comença  l'aventura!



Aquest, juntament amb la segona part La llibreria encantada  han estat els llibres que en Martí m'ha regalat per Sant Jordi.  Una aposta arriscada: un autor   nascut al SXIX desconegut per mi i del que teniem poques referències. Ha esta un encert. Menys de 24 hores i el primer llibre llegit. Són 150 pàgines que passen com una exhalació, escrits amb un llenguatge planer, divertit i molt lleuger. Una història sobre el plaer de la lectura, però també de les ganes d'aventura . Sinó sabés que el llibre va ser escrit fa prop de 100 anys pel to i la manera d'escriure podria pensar que es tracta d'un autor actual.  Hi ha alguns tics que delaten la seva edat però deixant de banda això, el llenguatge no és gens encarcarat i  m'ha sorprés gratament. També ajuda l'edició que en fa Viena, m'agrada molt com queden els seus llibres: les imatges de portada , la textura de la cinteta negre, les pàgines de cartulina negre d'enquadernació, la nota final del llibre sobre la seva impressió... sé que no tenen res a veure amb la qualitat del contingut  llibre però m'agrada que si mirin tant. Un dia n'haurem de parlar d'això.


En resum, un bon llibre... d'històries petites com m'agraden a mi i a més parla de llibres . Que més podem demanar!


6 comentaris:

  1. No sabia que era tan antic, aquest llibre! En parles bé, sembla una historieta per passar una bona estona i m'has fet pensar en 'Una lectora poc corrent'. Ja miraré a veure si li dono una oportunitat en el futur, però ara estic més que saturat de lectures pendents.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que és un bon llibre, senzill , vital i ple de bon humor

      Elimina
  2. els llibres amb bones històries fan passar bones estones. Me l'apunto per la lectura de platja, fa bona pinta. Gràcies!!

    ResponElimina
  3. Una delicia de llibre, per passar una molt bona estona.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions