dissabte, 22 d’agost del 2015

L'Hotel encantat. Wilkie Collins

 Cada autor té el seu moment.... tot va a èpoques. Coneixes un autor t'agrada i comences a llegir tot el que en trobes, després mica en mica el vas oblidant i ja no hi tornes a pensar mai més. Amb Wilkie Collins em va passar això. Fa molts anys vaig llegir-ne un parell de llibres: La dama de blanc i La pedra lunar. Em van agradar molt i després d'això : res. També ajuda que  els llibres siguin de final del SXIX i que a les llibreries no va apareixent com a novetat. 


Wilkie Collins no és un autor molt conegut però és un imprescindible per tot amant de la novel·la de misteri. El vaig descobrir per casualitat  fa molts anys i  els dos llibres que hi havia d'aquest autor a la biblioteca.  No recordo quan ni un vaig trobar un exemplar de L'hotel encantat i el vaig comprar. Feia molts dies que estava a la pila de pendents i finalment em vaig decidir. Com era d'esperar el llibre em va encantar i en un plis-plas ja va ser llegit. Els personatges de Collins acostumen a ser sempre  gent benestant de Anglaterra victoriana. La trama com és el cas, inclou una part de sobrenatural com era de costum a l'època i també una bona dosi de misteri. En aquest cas potser té més pes el fantàstic . 

Un desengany amorós, un matrimoni  malvist, la desaparició d'un guia a Venècia i una mort prematura  són ingredients que ens aporten misteri. La trama va de Londres a Venècia on els aires del canals faran que  la fantasia es magnifiqui.

En resum, un llibre que tot i els 150 anys que fa que va ser escrit es pot llegir sense por a avorrir-te.



6 comentaris:

  1. Nena!! M'has convençut! Jo també el vull! :-))

    Casualment he llegit els dos que cites: La pedra lunar i La dama de blanc. La pedra lunar el vàrem llegir amb en MAC al nostre blog de lectures, al qual ja saps que sempre ets convidada :-))

    En Wilkie Collins era molt amic d'en Dickens i un germà seu, més jove, Charles Collins, es va casar amb una filla d'en Dickens (matrimoni que, per cert, sembla que no va anar massa bé doncs ell era molt malaltís)

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agradarà, n'estic pràcticament segura. He vist que ara però tindràs molta feina després dels llibres que t'han tocat a casa en Mac. :)

      Elimina
    2. Siiiii!! Cinc!!... Estic contentíssima!! :-))

      Com van les manualitats? ;-))

      Elimina
    3. Sense massa novetats. Vaig fer unes postals a principis d'estiu i res més. Vaig veure la teva super agenda escolar. MOlt xula!

      Elimina
  2. SI SRA.UN LLIBRE MOLT PROPICI PER AQUEST DIES DE CALMA,...LA DAMA BLANCA EL VAIG TROBAR UN XIC MES FARRAGOS. PER CERT,FA TEMPS VAIG LLEGIR UN LLIBRE MOLT SEMBLANT,AL HOTEL ENCANTAT,PERO L'ACCIO ERA A PARIS,DURANT L'EXPOSOCIO UNIVERSAL,ET DIU RES AQUEST,MINSOS DETALLS?...NO RECORDO EL TITUL,PERO EL PARALELISMA ERA MOLT EVIDENT.M'AGRADERIA COTEJARLOS.ALGU AN SAP QUELCOM?

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que no sé de quin llibre parles, no em sona gens. Si l'hagués llegit ho recordaria, el detall de l'exposició universal dona bastantes pistes. Si ho recordes ja ens ho faràs saber.

      Elimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions