dissabte, 16 de setembre del 2017

Un cau d'escurçons. Andrea Camilleri


Em retrobo amb Camilleri amb l' enèsim cas d'en Montalbano. Tot i que tots els llibres segueixen un mateix patró, no puc deixar de llegir-los. A cada nou llibre, una nova lectura i sempre acabo contenta.

El comissari Montalbano es troba amb un nou cas d'assassinat sobre la taula. Un benestant vidu jubilat és assassinat de matinada  a la seva casa de la platja.  El cas és que de sospitosos n'hi ha molts. El mort  era una mala persona fent negocis,   tenia un reguitzell d'amants abandonades i un parell de fills a l'espera de l'herència. Molts sospitosos  però pocs mòbils. En Montalbano es troba amb una bona feinada per endavant.

No oblidem però la vida privada d'en Montalbano, no seria un típic llibre sense el seu mal humor, els seus menjars a ca l' Enzo, les passejades per la platja, les enrabiades amb la Lívia i els seus mètodes poc ortodoxos. Afegim-hi un sense sostre ben educat  i ja tenim una novel·la la mar d'entretinguda.

Com sempre en Camilleri no decep: un llibre entretingut i ben escrit.


4 comentaris:

  1. Si Camilleri és millor que Donna Leon, com dieu per aquí, no hi ha dubte que l'hauré de provar! Algun suggeriment? Val la pena començar pel principi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. XeXu, potser no cal que sigui pel principi del tot, però tampoc pels últims. Com que Camilleri és tant prolífic segur que en trobes un que no sigui recent del tot. A veure , ja ens diràs què et sembla

      Elimina
  2. Ai el senyor Montalbano, un dels meus grans pendents! A més, tothom en diu marevelles. Aviam quan tinc tempsª

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions