dimarts, 25 de març del 2008

Diario. Ana Frank

Ja l'he llegit!, i no es que el llibre estigui malament, sinó que aquest llibre feia molt temps que el tenia posat a un lloc visible de l'estanteria, el volia llegir però saps que no serà un llibre fàcil.

I efectivament, són les reflexions de la senyoreta Anna Frank, amagada amb la seva família i altres persones, jueus tots ells, durant l'ocupació alemanya a Holanda durant la Segona Guerra Mundial. Quan el llegeixes, llegeixes la vida, preocupacions, alegries, intimitats d'aquesta noieta que vol acabar sent periodista o escriptora, els seus estats d'anim o desanim, els seus pensaments que ni tant sols pots parlar amb la resta de gent i que per tant et guardes per tu al teu diari. Ets d'una manera, canvies i recanvies i tot això mentre t'expliquen el que passa al teu voltant, et sents un afortunat per estar amagat a un espai que m'agradaria veure (però Amsterdam queda lluny, potser algun dia), per ser realment conscient del que va patir aquesta gent


Llibre recomanable, no com a gran llibre sinó com a reflexió en un moment que apareix ja no el no condemnar el genocidi, sinó que apareix fins i tot el negacionisme, i a vegades necessitem que ens recordin la historia per no caure en l'oblit d'allò que no es pot oblidar.

3 comentaris:

  1. Estic força d'acord amb el teu anàlisi. Potser només afegiria que es fa una miqueta pesat a estones, però bé, recomanable és, i explica coses que s'han de tenir presents.

    ResponElimina
  2. Facil no es la lectura de quelcom que saps qu és real.

    ResponElimina
  3. Ho tornaré a intentar, el tinc en un prestatge, no en els pendents de llegir, perquè és de quan era petita. Ho hàvia intentat un munt de vegades i no hi va haver manera de llegir-lo. Pel que dieu tots, no és un llibre per criatures. Però tothom el llegia i deia que era molt maco, igual que la versió cinematogràfica amb la mai vaig poder tampoc. Potser és que les altres llegien una versió per nenes i jo tenia la versió de debó. El posaré al prestatge de llibres pendents.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions