divendres, 16 de maig del 2008

El mestre de l' innocència. Tracy Chevallier

Amb El mestre de d’innocència Tracy Chevallier ens transporta al Londres del SXVIII. Com en totes les seves novel·les , utilitza personatges petits i històries petites per dibuixar-nos una època i algun personatge il·lustre. En aquest cas , William Blake.

Sovint els protagonistes de les seves històries són nens o pre-adolescents que ens permeten endinsar-nos a un món que ens és desconegut. Famílies que s’han de traslladar, nens que s’han adaptar a una nova realitat, personatges, imatges i sentiments que ens permeten recrear un món que ja no hi és. Els personatges ens condueixen com agafats de la mà a través de la història i ens van explicant un context , un moment i un personatge sense oblidar el fil argumental que és la relació entre personatges, les seves vides i el seu destí.

Amb la seva primera obra, el Blau Virginal em va aconseguir enganxar-me . Va ser una nova manera de llegir històries petites, poc transcendents on no passa molta cosa però que tot i així et fan venir ganes de seguir llegint. La noia de la perla ,la Dama de l’Unicorn i aquesta segueixen aquesta mateixa manera d’escriure.

5 comentaris:

  1. N'estava esperant alguna referència, a qui creus que agradarà?

    ResponElimina
  2. Vaig llegir La Jove de la Perla i em va agradar. A mi m'agraden els llibres on no passa res.

    ResponElimina
  3. Me l'apunto.
    Per cert, has llegit 2L'home manuscrit"' està aixecnt una polseguera de comentaris per alguns blogs força interessant.
    Fins avait

    ResponElimina
  4. M'encanta la Tracy Chevalier. N'he llegit tots els llibres i tots tenen alguna cosa d'especial. L'estil que té per fer intuir els esdeveniments i els sentiments és únic... Ara bé, el que més m'ha agradat és el de Blau Virginal.

    ResponElimina
  5. L'espolsada: la veritat és que no ho sé. Potser a la gent que li hagi agradat l'Elegància de l'eriçó o La lladre de llibres . Tots són llibres d'històries petites dins de grans .
    Joana: si el vol ja m'ho diràs
    mireia ( l'altra):Ja has llegit l'elegància? Jo també tinc curiositat per l'Home manuscrit , potser em decideixo
    Gatxan: estic d'acord amb tu : El blau virginal és el millor

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions