divendres, 11 de juliol del 2008

El conte numero tretze. Diane Setterfield

Dues històries que es van perseguint una a altra, que es van descabdellant a mesura que avança la novel·la. Una amant dels llibres solitària rep l'encàrrec de Vida Winter ,una de les escriptores més famoses d'Anglaterra ,per escriure la seva biografia. El passat i el present de l'escriptora sempre han estat s de misteri i d'històries fictícies que ella mateixa inventa. Aquesta vegada però , víctima d'una malaltia terminal, vol explicar la veritat i tria a una llibretera poc avesada .A mesura que avança el llibre anem coneixent el passat de la Srta. Winter , però també el seu present i el de la Margaret Lea, la seva biògrafa. La història de la Srta. Winter i la seva bessona captiva a la Margaret i l'impedeix refusar l'encàrrec.

No havia llegit mai res d'aquesta autora, i m'ha agradat. He trobat el llibre interessant, ben escrit i amb aquell deix d'intriga que fa que no el puguis deixar. A mesura que avança el llibre estàs cada vegada més interessat en la història que explica l'escriptora, però també en les vivències de la biògrafa. El ritme de la lectura és fàcil, ràpid, molt fluït i sempre et deixa amb ganes de més.

5 comentaris:

  1. Jo vaig llegir-ne les galarades i em va agradar força. La història t'atrapa i té un bon ritme amb la literatura com a teló de fons. És un bon llibre per desenganxar molta gent de ponts, catedrals, esglésies... i d'una bona qualitat literària. Aquest llibre ha fet descobrir a molta gent que és capaç de llegir altres històries i només per això ja es mereix la meva admiració.

    ResponElimina
  2. jo me'l vaig comprar l'any passat per sant jordi i també em va agradar, ara mirant les entrades antigues veig que li vaig posar un 8.

    ResponElimina
  3. Finalment has fet cas!!!, es un dels llibres que et vaig recomanar, mai has fet cas i potser aquest es el primer llibre en deu anys que després de llegir-lo i dir-te que està be, el llegeixes. Obviament, coincideixo amb la teva valoració

    ResponElimina
  4. Una bona història, totalment d'acord.

    ResponElimina
  5. L'espolsada: sí la veritat és que em va enganxar

    Anna: un 8 és una bona valoració
    Martí: ja ho sé, et faré més cas amb les recomanacions

    bajoqueta: Benvinguda al blog!

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions