dilluns, 13 de juliol del 2009

La reina al palau dels corrents d’aire. Stieg Larson

Fa uns quants dies vaig acabar l'últim llibre de la trilogia Mil·lennium, i m'he quedat amb ganes de més. Sap greu que ja no retrobarem més el caràcter dur i esquerp de la Salander, ni la tossuderia d'en Blomkvist. Larson m'ha sabut enganxar, ha construït una novel·la amb fonaments , però fàcil de llegir.. que enganxa. Tot i ser un best-seller no puc negar que crec que té força i que no està gen malament. Possiblement la seva mort prematura farà que sigui considerada millor del que és en realitat, però cal admetre que val la pena.

No explico l'argument, per els que encara no n'heu llegit cap i penseu fer-ho , perquè si explico alguna cosa , puc descobrir secrets de llibres anteriors. El que sí que m¡agradaria dir és que el ritme de les dues anterior no decau. Els personatges segueixen essent ben construïts, les trames interessants i els desenllaços inesperats. Unes bones novel·les per encarar aquest estiu amb bona cara.


11 comentaris:

  1. Doncs jo dic el mateix de sempre, encara no n'he llegit cap perquè encara no els toca, però cauran tard o d'hora, els tres de cop. Suposo que quan passin de moda.

    ResponElimina
  2. Jo me l'he comprat però està a la cua. No hi ha dubte de què enganxen molt i es llegeixen molt ràpid. Bon estiu!!!

    ResponElimina
  3. dissabte a la platja de tres que llegien al meu voltant, dos eren Larson

    ResponElimina
  4. buff... Jo és que aquesta mena de novel·les no em fan gens el pes! De totes maneres, si fan que la gent llegeixi, benvingudes siguin! :)

    ResponElimina
  5. Així que això és el que has estat fent tots aquests dies que estàs desapareguda?. Em vaig llegir el primer i els altres dos estan pendents al prestatge. Suposo que tens raó, que tothom diu que són millor del que són, per que l'home ja és mort i no pot escriure res més, ja és un mite com la Marylin i els James Dean. Ja saps que això que llegim és pseudoliteratura?.

    ResponElimina
  6. Un cop llegida la trilogia, crec que son bons llibres per passar l'estiu. Enganxen i estan prou bé, i a més tothom els recomana, es fa la pel.licula, tot fa que seguirem veient els llibres bastant temps. Però crec que es una bona elecció per llegir aquest estiu

    ResponElimina
  7. Coincidim. Penso que el ritme no decau en cap de les tres obres. Una llàstima la prematura mort de Larsson, m'hauria agradat que continuas la història.
    Salutacions.

    ResponElimina
  8. XeXu: així no t'has d'esperar que vagin sortint
    Kweilan. espero la teva ressenya
    Jordi:una mica de consum massiu sí que és
    Núr: no és el típic llibre de promoció. Res a veure amb un Codigo Da Vinci. aquests enganxa però estan ben escrits
    Jo: No és pseudoliteraura, que aquests estan bé
    Martí: el tercer el vas llegir rapidíssim
    Tonina:a mi també m'hauria agradat

    ResponElimina
  9. Jo el tinc pendent! A veure si trobo temps per llegir-lo!!!

    ResponElimina
  10. Jo me'ls guardava per vacances, i ara estic en plena febre...tot just del primer! Però sí, enganxa...

    ResponElimina
  11. Ma-Poc: ja ens en faràs cinc cèntims
    Zel:Doncs apa pel segon i el tercer, t'estalviaràs d'esperar-te com ens va passar a molts després d'acabar el segon

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions