diumenge, 10 de gener del 2010

I aquest any, què?

Fa dies que hi dono voltes, ja he penjat el post sobre els resultats de les bones intencions de l'any passat i aquest any hauria de pensar quines em proposo que ja som dia 10 i encara no m'hi he posat. Com molt bé em va fer notar l'Assumpta, si les penges al bloc sembla que tinguin més pes i estàs una mica més obligat a complir-les. Només tinc clar que vull fer-ne 3, com l'any passat. I també igual que l'any passat: una destinada ala millora física, una altre a la mental i una a la millora del planeta. També tinc molt clar que han de ser assolibles perquè sinó em desanimo. El que no tinc clar és si repetir les de l'any passar però amb objectius més ambiciosos. No ho sé... Em sembla que el que faré serà fer-ne algunes de dobles. Això sí, ara escric els bon propòsits, els penjo però em dono fins a final de mes per rectificar-los en cas de dubte.

1.Millora física:

Menjar més fruita . En aquesta sóc repetidora, l'any passat no m'hi vaig acostar ni a la de tres. Ho faré per setmanes i caldrà que cada setmana mengi un mínim de 10. Ho aniré marcant al calendari d'en TEO que tinc penjat a la cuina. Això sí, començo dilluns eh?. Com que amb aquesta sóc repetidora, n'afegiré una de millora respecte l'any passat: anar 137 cops al gimnàs .

2. Millora mental:

    El problema és trobar quelcom realista però no fer sempre el mateix. L'any passat vaig posar que volia llegir tres llibre al mes i no va ser possible aquest any seré més realista seran només 30 però com a mínim 2 hauran de ser amb anglès o francès ( potser seran versions reduïdes eh?)

3. Millora del planeta: a casa som bastant recicladors, reutilitzadors i aquestes coses. Així que tocarà: reciclar les capsules de Nespresso .



No m'agraden massa, les que he fet però aquesta vegada ha estat una autoimposició perquè l'any passat va funcionar prou bé.

18 comentaris:

  1. com es reciclen les càpsules de la Nespresso?
    Molts ànims en els nous reptes! si són assequibles, segur que els aconseguiràs realitzar!!!

    ResponElimina
  2. És, segur, un bon exercici que jo any rera any m'entesto en no practicar ja que tinc més aviat una fe escasa en mi.

    Igual que la Rits ... cóm es reciclen les càpsules de Nespresso?

    ResponElimina
  3. La fruita, ja et vaig renyar l'altre dia quan vam anar a dinar. Jo que estava guardant les càpsules de la Nespresso i l'altre dia, va la Maria i me les llença, quan vaig arribar a casa no les vaig trobar i en tenia unes quantes ja!

    ResponElimina
  4. Uau!! M'ha agradat molt aquesta que dius de llegir algun llibre en anglès o francès (admetent versions reduïdes) i ho dic perquè m'hi apunto (amb l'anglès)

    En teoria (només en teoria) hauria de ser capaç de fer-ho, però sóc un desastre... a la que començo un llibre, vaig amb el diccionari al costat perquè pretenc entendre CADA paraula... i això no pot ser.

    Un amic meu que és filòleg i, a part de castellà, (és sevillà i viu a Bèlgica) i anglès, parla holandès (més ben dit, neerlandès, perquè viu a la zona flamenca, a Anvers) i francès, sempre em diu que "m'he de llençar" que miri d'entendre el context i, amb això, sense adonar-me'n aniré assimilant més vocabulari (però jo sóc una histèrica i no li faig cas jeje) Doncs bé, aquesta idea teva de "permetre" versions reduïdes, m'agrada!! jo també ho faré... i, poc a poc, a veure si m'atreveixo amb un "de veritat" :-)

    La de la FRUITA és bona! Jo també ho vull fer... Fruita i verdura... i no tant "bocata" :-))

    ResponElimina
  5. Hehe, sí que m'ho sembla, que posar negre sobre blanc al blog deu imprimir certa "pressió" en això de complir els propòsits; sempre ens tindràs a nosaltres per recordar-te, d'aquí a 355 dies, allò que vas dir que faries i que (potser) no has complert :)

    De totes formes -ara poso tò seriós- crec que la cosa és fer-se autopropostes sense estressar-se; vull dir que està bé tenir objectius, però que al cap i a la fi, si algún no s'assoleix exactament com estava previst, tampoc no passa res, oi?

    I en qualsevol cas, ens ho has deixat prou clar: fins l'1.02.2010, res és definitiu! :)

    ResponElimina
  6. 30 llibres és més realista? Per mi és pura utopia. De totes maneres, sense fer-me propòsits, com que tinc poc temps de transport públic per llegir, m'he proposat invertir estones que estigui a casa en llegir. A veure si em funciona perquè a final d'any la meva llista no sigui ridícula.

    ResponElimina
  7. Realista, pocs però ben definits.
    Si t'ho proposes en ferm, de ben segur que ho aconseguiràs.
    De moment m'he fet una llista -no escrita- de propòsits, a veure en que acabarà.
    Ànims!

    ResponElimina
  8. les càpsules de nespresso per fer planter...

    ResponElimina
  9. jo he utilitzat les capsules nespresso per fer decoració de nada, però reciclar-les? com es fa?

    ResponElimina
  10. Mireia, quins propòsits més aconseguits! Jo segueixo fent-los genèrics: fer més...; menjar menys...
    Però m'has deixat un dubte: anar al gimnàs 137 cops cada quan/t? Cada mes???? Jo em conformo ara per ara en anar-hi un cop al mes!!!
    Per cert, les càpsules de Nespresso es poden reciclar a les botigues Nespresso mateix (tenen un contenidor específic) o, alternativament i un cop buides, al contenidor groc.
    Salut!

    ResponElimina
  11. Doncs a mí em semblen uns propòsits ben assumibles...jo, que sóc més de propòsits diaris (avui menjaré aixó, avui aniré al gimnàs...i així cada dia, si no m'estresso...divendres faig balanç i així vaig fent) penso que és molt bona idea això que diuen tots plegats de no estressar-se gaire i anar fent...al cap i a la fi es tracta d'estar bé amb una mateixa, cuidar-se molt i ser feliç, tu...

    ResponElimina
  12. Les càpsules Nespresso poden anar al contenedor groc, això és el q em van dir i així ho faig jo.
    Ànims pels proposits q no estan gens malament!!

    ResponElimina
  13. Rits:doncs les capsules de nespresso es poden buidar i separar el marró del cafè ( que va orgànic) i la capsula d’alumini que (que va al groc) o bé portar-les a les botigues nespresso o alguns Media Markt que les recullen. Gràcies pels ànims.
    Òscar:ehhh, que és aquesta falta de fe! Una línia més enlaire t’explico lo del nespresso.
    Joana: vols portar les meves de capsules, que les deixo al cotxes i te les dono quan ens veiem
    Assumpta: poder fer una lectura conjunta ( triem un llibre i el llegim les dues, per obligar-nos, algun de misteri i assassinats). Fes-li cas al teu amic. Jo sóc de les que llegeixo pel context, sóc incapaç de llegir amb el diccionari al costat. T’apuntes també a la fruita?
    Ferran: no només és una mena de recordatori del que hauria de fer, però sense agobios. Encara tinc 15 dies per pensar-m’ho però em sembla que seran aquests.
    XeXu: Home, sí . l’any passat vaig dir 36 i en vaig fer 25. Només són 4 més. Així que li dius rídicula a la meva llista! ;(( perquè jo només n’he llegit un més que tu!
    -assumpta-: això és el que intentava. Sort, amb els teus!
    Jordi: no se m’havia ocurregut
    Alba: jo vull veure foto!
    Àlex: és que si els faig genèrics vaig tirant i al octubre me n’adono que ja són inassolibles
    La:és el mteix però a mi el dia a dia se’m menjaria
    Yvonne: merci
    Kweilan: s’intenta

    ResponElimina
  14. Ostres, em fa gràcia que em diguis això de la fruita perquè ahir i abans d'ahir vaig menjar mandarines i avui una taronja i cada vegada que menjo fruita... em recordo de tu!!!! :-)))

    Val!! M'apunto a la lectura conjunta d'un llibre en anglès! a ser possible amb vocabulari fàcil jeje. Tria tu, algun d'Agatha Christie o Sir Arthur Conan Doyle o per aquest estil :-D

    Llavors em dones una mica de temps per trobar-lo (si es pot comprar a l'Abacus millor jeje)... total, tenim de temps tot un any!! ;-) i quan jo el tingui, comencem :-)

    De totes formes, jo en tinc un parell de l'Agatha en anglès, però "sencers", o sigui, tal qual, amb el vocabulari a lo bèstia... me'ls va regalar ma germana fa anys per animar-me a llegir en anglès, però no ho vaig fer. Vaig a buscar-los i et dic els títols, per si t'interessa... ara vinc :-)

    ResponElimina
  15. JO aquesta setmana porto 7 o vuit peces de fruita. Apa digue'm els títols i miraré si en trobo algun i ens hi posem!

    ResponElimina
  16. Jejeje mentre jo era aquí tu eres a casa meva! ;-)

    Mira, els llibres els tinc des de 1997!! M'hauria de caure la cara de vergonya... Si els llegeixo ma germana tindrà una alegria :-)

    Va triar aquests expressament perquè són de relats i, per tant, al no ser una novel·la llarga, era més atractiu per començar a llegir :-)

    Són:

    - The labours of Hercules i
    - Miss Marple's final cases.

    Ambdós són edicions de butxaca, de tapes toves, molt semblants a la típica edició barata que fa (feia?) Editorial Molino en castellà.

    L'editorial és Harper Collins Publishers... i encara els publica!! :-)))

    http://www.harpercollins.com/books/9780060849566/Labours_of_Hercules_The/index.aspx


    http://www.harpercollins.com/books/9780060762599/Miss_Marples_Final_Cases/index.aspx

    Si et fa gràcia podem llegir algun d'aquests :-))

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions