Sempre he vist les professions com bibliotecària, llibretera,arxivera.... com feines idíl·liques i envoltades d’una halo especial. Sé que no és així, i que tenen els mateixes problemes que tothom però sempre m’he preguntat si està mal vist que un llibreter o un bibliotecari si té un moment baix de feina- això també passa a tot arreu- obri un llibre hi llegeixi. En qualsevol altre feina queda malament però hi en aquestes? A mi m'agrada entrar a una botiga i veure com la persona que està darrera el taulell tanca el llibre i et ve a atendre. Passa tant poc sovint que sap greu destorbar i tot.
dissabte, 26 de febrer del 2011
dimecres, 23 de febrer del 2011
Els jugadors de Whist. Vicenç Pagès Jordà
Em va costar decidir-me. Feia temps que l’anava veient ressenyat a diferents blogs i finalment la recomanació entusiasta d’en Xexu em va fer acabar de decidir. No coneixia l’autor, ni tan sols l’havia sentit anomenar abans. Ja ho tenen això els blogs, et permeten conèixer llibres que possiblement no hauries escollit mai .

Diferents personatges, de d’avui i d’ahir, van prenent la paraula per explicar-nos una història, fresca, ràpida, plena de sentit de l’ humor i de referències musicals , cinematogràfiques i culturals. Els salts en el temps constants, les veus que parlen de manera pròpia fan que el llibre passi ràpid . Crec que ha estat un encert llegir-lo.
Jibarització: En Fi
no ho he pogut evitar ;)
dissabte, 19 de febrer del 2011
Dames negres
Avui deixant un comentari a un fòrum del Què llegeixes ? he vist que molts dels llibres de novel·la de lladres i serenos que llegeixo estan escrits per dones. Casualitat, suposo. O és que les dones escriuen molta novel·la d’aquest gènere?
Agatha Christie Sir Arthur Conan Doyle
Mª Antonia Oliver Jaume Fuster
Donna Leon Andrea Camilleri
Patricia Highsmith Ferran Torrent
P.D James Manel de Pedrolo
Sue Grafton Andreu Martín
Patricia Cornwell Jaume Ribera
Fred Vargas Stieg Larson
Mary Higgins Clark
Potser finalment no són tantes com sembla. Només us he fet la llista dels autors dels que n’he llegit més de 3 llibres. Últimament n’he descobert un parell més que m’agraden: Teresa Solana ( feu un cop d’ull a la ressenya que si no la coneixeu us perdreu una autora que està bé) i la Camilla Lackberg de la que segur que n’heu sentit parlar.
divendres, 18 de febrer del 2011
dilluns, 14 de febrer del 2011
Negres tempestes. Teresa Solona
Fa uns dies que vaig acabar el llibre, diria que cap a una setmana , i ara ja tinc el que estic llegint el cap. Per anar bé he de fer el post abans de començar el següent llibre, o si més no abans d’entrar-hi del tot perquè sinó les sensacions es desfan, perden consistència i els llibres es desmereixen. El llibre em va agradar i ara, després de tant dies i sobretot del nous personatges que han ocupat el seu lloc em queda tot llunya. Intentaré fer el post amb cara i ulls però no em comprometo a res.

Teresa Solana crea un personatge de novel·la negra dels que a mi m’agraden. Un policia amb les seves particularitats. Com en el cas de Montalbano o de Brunetti, Norma Forester també és una policia ubicada en una ciutat concreta, amb un familia concreta i amb un caràcter i una visió del món particular. Aquest és el darrer llibre d’aqueta autora però no descarto buscar-ne els anteriors.
dimarts, 8 de febrer del 2011
Un traïdor com els nostres. John le Carré

Voleu conèixer com funciona el crim organitzat de la Rússia actual? I el blanqueig de capitals a nivell internacional amb connexions amb les altes esferes ? Fins a quin punt importa si el diner és blanc o negre, sobretot quan hi ha crisis ,i en el fons és diner. Si la resposta és que sí ,us interessa. Aquest és el vostre autor i el vostre llibre. Sense ser el seu millor llibre post guerra freda, per mi seria El jardiner fidel, aquest també val la pena.
A aquesta novel·la una parella britànica que va a passar unes idíl·liques vacances a una illa perduda es trobaran amb en Dima, mafiós rus, carismàtic, simpàtic. És un mafiós però sabrem com arriba a ser-ho i com aconsegueix sobresortir-ne. Amb ell coneixerem com funcionen i què poden fer, mentre que també tindrem el contrapunt coneixent com funciona el servei secret britànic, que no es precisament el de les pel·lícules de James Bond.
Se que no sóc objectiu, he llegit tots els seus darrers llibres i tot i que, com deia de principi, no és el seu millor llibre, està per sobre de la majoria d'autors; te moments més baixos i moments molt bons, però en general bé.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)