dijous, 4 de juny del 2015

El meu amor Sputnik. Haruki Murakami

Un llibre petit que abarca tot el món Murakami. Estava pensant com explicar-lo  però aquest cop el millor és mostrar el que narra la contraportada del llibre.
Com el viatge eternament circular del satèl·lit rus Sputnik, però en el context de la gran metròpoli de Tòquio, tres persones es busquen desesperadament intentant trencar la inèrcia de la seva vida solitària. El narrador és un jove professor de primària que està enamorat de Sumire, una noia impulsiva i desordenada, una admiradora de Kerouac amb aspiracions literàries; i Miu és una dona de negocis, disset anys més gran que Sumire, casada, molt rica i molt bonica. Sumire estima Miu com no ha estimat mai cap noi. I Miu li podria correspondre, però un obstacle invisible, un secret esgarrifós, fa que s’allunyi del sexe i potser del món. El meu amor Sputnik és una novel.la d’intriga eròtica, una història d’amor entre lírica i inquietant, que ens endinsa en la inevitable solitud de la condició humana.


En definitiva, un petit gran llibre, una oportunitat magnifica de conèixer l’autor, el seu estil, el seu univers, en una obra breu però que deixa tot el regust dels seus llibres.

9 comentaris:

  1. Murakami continua pendent per a mi. He llegit un parell de llibres, sobretot els de contes, xò em continua costant endinsar-me. Me l'apunto, tot i que tenia Tòquio blues com per donar-li l'oportunitat definitiva.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No negaré que es especial, potser per això agrada tant (o gens)

      Elimina
  2. Començo a sospitar que totes les obres de Murakami, que són semblants però sempre diferents, engloben tot el seu univers. És un comentari molt comú després de llegir un llibre seu: 'aquest és Murakami 100%, té tots els seus elements'. Serà que l'home ho deixa tot en els seus llibres. Aquest és un dels que rellegiré algun dia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. tot autor acostuma a tenir uns punts comuns, com un arquitecte que fa una catedral, totes semblants, mateixos ingredients, característiques propies de l'arquitecte, però totes diferents, amb la seva propìa personalitat. Reconeixes l'autor, característiques comunes, però també diferencies que marquen cada obra

      Elimina
  3. Es bo saber que tots els Murakamis son iguals. Llegit dos, llegits tots...

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mateix que en Xexu. Tots amb característiques comunes identificables però tots diferents. Igual que amb música, literatura, teatre, cine,... i no escoltem només una cançó d'un grup, una única película d'un director,...

      Elimina
  4. Potser que comenci doncs a llegir-ne algun d'en Murakami.
    He pensat que estaria bé que el meu primer llibre d'ell, fos "Homes sense dones" . Faig bé?

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la meva manera de veure, sí que fas bé. Em sembla un bon començament, Jordi.

      Elimina
  5. Em sa greu però no et puc ajudar, encara el tinc pendent.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions