dijous, 27 de desembre del 2007

Si menges una llimona sense fer ganyotes. Sergi Pàmies

No sóc molt de llibre de contes. Normalment prefereixo les novel·les als relats curts, però he de reconeixer que sovint quan els llegeixo m'agraden. Aquest ha estat el cas del llibre d'en Pàmies. La veritat és que no tenia cap intenció de llegir-lo, però li vaig robar a ma mare ahir i ja s'ha acabat. No havia llegit res d'en Sergi Pàmies ; al contrari de molta gent per mi és el fill de la Pàmies ( vaig descobrir primer els llibres de la mare) i el de la tele al Món a RAC1 . Ara a més ja n'he llegit un llibre, no es podrà pas queixar.


Si menges una llimona sense fer ganyotes són contes molt curts, amb personatges i situcions quotidines sovint vistes de d'un prespectiva diferent. M'ha agradat especialment Com dues gotes d'aigua: el recorregut de la gota d'aigua des de l'aixeta a la pica i Destinataris :el sentiment d'un individu que s'autoenvia un sobre buit ( igual que fa amb altre gent a l'atzar) i espera que li arribi. Aquest últim em recorda quan vam canviar de casa i vaig enviar-nos una carta des del pis vell al nou: no volia que la primera carta que arribés fós una factura ( la història és una miqueta més llarga i complexa però al mig de la resenya d'un llibre no és el moment, potser un altre dia).

Resumint, m'ha agradat , està ben escrit i et fa reflexionar sobre situacions tant habituals que sovint no hi havies n'hi pensat.

6 comentaris:

  1. Per a mi és un llibre boníssim, d'un dels meus escriptors preferits. Us recomano qualsevol dels seus llibres, especialment els de contes

    ResponElimina
  2. en Pamies ja és un altre nivell. Aquest llibre en concret, una delicia...

    ResponElimina
  3. Veig que us agrada en Pamies. Jo de la seva mare en tinc un munt però d'ell només he llegit aquest. Quin em recomaneu per comprar?

    ResponElimina
  4. No sé si et servirà Mireia, però, jo que no sóc del Sergi Pàmies, vaig llegir fa poc, LA GRAN NOVEL.LA SOBRE BARCELONA, i la veritat va fer-me canviar l'opinió que tenia d'ell, tot i que no m'ha fet comprar el seu darrer, em va sorprendre gratament...
    =:)

    ResponElimina
  5. Tot i que fa temps que no en llegeixo cap de relats curts, i m'agraden molt, els vaig descobrir a l'escola amb en Pere Calders i després ja fins en Monzó. D'en Pàmies no n'he llegit res. De sentir-lo a ràdio o de veure'l a la tele algun cop, em fa ràbia, mira, no puc.
    Joana

    ResponElimina
  6. Hola lectors,eus volia dir que el llibre "com dues gotes d'aigua " esta bastant bé ho se per que mos l'hem agut de lletjir a classe vos el recoman!!!!!




    att:dues personetes molt petitetes i agudetes
    for:els lectorets

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions