dijous, 1 d’abril del 2010

Males companyies. Marc Cerdó


El tercer aniversari de L'Espolsada es va celebrar, com no podia ser d'altra manera, amb la presentació d'un nou llibre: Males companyies. En aquesta presentació es va comparar el personatge que ens ocupa, en Joan , amb en Holden de El Vigilant en el camp de sègol ; i tal i com em va passar en aquella ocasió el llibre no m'ha enganxat. Potser els llibres sobre joves inadaptats i turmentats ja no em fa sentir identificada, potser només és l'edat o el moment vital ,però cap de dos no m'ha fet emocionar.
Marc Cerdó crea un personatge que no troba el seu lloc i que després de passar l'infantesa i l'adolescència Mallorca fuig de la seva família i intenta recomençar de nou a Barcelona. No he sabut trobar el to del llibre i el personatge m'ha semblat poc interessant. Fe, em sap greu, però no he acabat estimant en Joan. Tot i així, us recomano que llegiu el post de l'Espolsada perquè en tingueu una altra visió.

Imatge copiada del blog L'Espolsada

9 comentaris:

  1. No tot ens pot agradar. Bones vacances!

    ResponElimina
  2. A mi el Vigilant del Camp de Sègol tampoc no em va entusiasmar, així que tampoc esperaria que aquest em digui alguna cosa.

    ResponElimina
  3. Ui!! He d'admetre que no conec "El Vigilant del Camp de Sègol"... mare meva, ja veig que se m'acumula la feina :-)

    Ara bé, si dieu que no val massa la pena...

    Estaré "al tantu" de les altres opinions, a veure ;-))

    ResponElimina
  4. Totes les ressenyes de la blogsfera el posaven pels núvols, aquest llibre...
    Però ja se sap que LA UNANIMITAT de gustos és impossible, Mireia. Jo ho comprovo sovint al blog. M'ha passat algun cop que m'he "enamorat" d'un llibre i després hi ha hagut a qui no li ha agradat. és una cosa que hem d'entendre com a normal.

    ResponElimina
  5. A la presentació varen comentar que la seva referencia era "el vigilant en en camp de sègol", així que em vaig decidir a agafar l'original en lloc d'aquest. No m'ha entusiasmat, així que dificilment llegiré aquest, a part ja sabem que llegeixo per passar l'estona, i diria que el que no vols son gent amb problemes!

    ResponElimina
  6. Doncs jo sí que el reivindico. M'ho vaig passar molt bé, és una primera novel·la que et fa passar una bona estona. S'ha d'entrar amb el presonatge i amb la novel·la. Mireia no et sàpiga greu.
    Us deixo dos enllaços més que també en parlen:
    http://llibreter.blogspot.com/2010/03/males-companyies.html
    http://jordinopca.blogspot.com/2010/03/males-companyies.html

    ResponElimina
  7. Primer llegiré "El Vigilant del camp de sègol" i després ja veurem... Tot i que reconec que en el post de l'Espolsada, "Males companyies" em cridà l'atenció. Sempre està bé conèixer més d'una opinió, tindré en compte el teu post.

    ResponElimina
  8. Kweilan: tens raó perà aquest any portava una bona ratxa
    XeXu: em sembla que aquest tampoc t'enganxaria
    Assumpta: "El vigilant..." el vaig llegir deu fer un aprell d'anys perquè és un llibre que feia molt temps que en sentia refències. Potser et sona el títol en castellà:
    "vigilante entre el centeno".
    Mireia: No és un llibre malescrit, però no m'ha enganxat i això sí que ja és qüestió de gustos. No en puc criticar res, només volia donar la meva opinió.
    Martí: no crec que t'entusiamés
    Fe: Reinvindica'l tant com vulguis. per això h epodat ellink a la teva pàgina. Nom 'agradaria que algú no s'animés a llegir-lo per culpa de la meva opinió.
    Màgia: potser a tu t'agrada, i ja saps que les recomanacions de la Fe tenen molt de pes. Jo n'he llegit molts gràcies a ella, que sinó no hagués llegit

    ResponElimina
  9. A mi el Vigilant del camp de sègol no em va dir tampoc res...em sembla que aquest no me'l poso a la llista de pendents...

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions