diumenge, 15 d’abril del 2012

ESCC ( Equip de Salvament de Cactus Congelats) ???

Recordeu les últimes nevades, sí aquestes.  Doncs un dels pobres cactus de casa es va quedar " una mica congelat". La resta han sobreviscut en diferents graus; des delq ue no l'hi va passar res fins a la que va quedar una mica tocat però va tirant. Aquest és el cas extrem. Després de la nevada va començar a agafar un color estrany, de colors estrany va passar a grogós, de grogós a lila i de lila a negre. Com quan et fas un morat però amb ordre invers. Aquest matí, però al cosa s'ha agreujat . Ha començat a inclinar-se cap a una banda perillosament arribat a l'estat en que es veu a la foto.


 




Si algú té alguna idea, per descabellada que sigui, que ens la comuniqui. és més fort del que sembla quan encara no aixecava quatre dits de terra ( literalment) va perdre la meitat de la meitat inferior i no només va sobreviure sinó que es va tranformar amb aquest cactus de cap un metre d'alt. Així doncs, s'acepten suggeriments.

9 comentaris:

  1. Millor que no et digui res, que a mi se'm moren totes les plantes... així que de reviure les que ja estan tocades ni en parlem!

    ResponElimina
  2. Jo tampoc tinc gaire idea, noia, bé, volia dir gens, ni idea de què es pot fer.

    ResponElimina
  3. Ostres, jo també ho veig fatal, ara bé... si dius que és tan fort, jo li tallaria tota la part de dalt, la que s'ha trencat en doblegar-se i miraria a veure què passa, perquè suposo que la part que s'ha tombat aquesta sí que esta ja morta i ben morta... potser escapçant-lo...

    NOTA: No tinc ni la menor idea de temes de plantes, igual estic dient una bestiesa...

    LAMENTABLEMENT he trobat això: "La mayoría de los cactus no resisten bien las heladas, ya que acumulan agua en su interior y cuando se congela, acaba rompiendo las fibras internas de la planta, que acaba muriendo. Si sus cactus se están poniendo negros, lo más normal es que no sobrevivan."

    Ara bé, per provar...

    ResponElimina
  4. He buscat més info :-)

    Els regues durant l'hivern? És que a l'hivern és millor no regar-los, llavors, com no tenen tanta aigua dins (perquè viuen de les reserves) és més difícil que es congelin. A més, si són cactus que facin flor, potser fins i tot et floriran més macos :-))

    ResponElimina
  5. Com has fet això, PONS?? és GENIAL!! :-))))

    ResponElimina
  6. No tinc ni idea. Però, com diu l'Assumpta, provaria a replantar una de les parts o totes dues.
    Que hagi sort!

    ResponElimina
  7. XeXu: no et pensis que ts l'únic

    Carme: fa mala cara, ho sé.

    Clidice: jo també.

    Assumpta: Segurament és una bestiesa però és el que he fet. Tampoc no hi havia moltes alternatives. Poquet però els rego... fa mala pinta.

    pons007: bon sugeriment i millor invent. Com diu l' Assumpta: com es fa?

    Joana: replantada la de baix. Fa mala cara però

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions