dilluns, 2 de març del 2009

Sóc tonta o perquè tot i que la SGAE em roba segueixo sent legal

Aquest títol tant llarg bé per un parell de coses. Aquesta setmana vaig intentar de baixar-me música de l'Itunes, previ pagament , i avui he provat Spotify. Estic enfada amb mi mateixa perquè tot i que SGAE em roba, em fa pagar canons abusius cada vegada que em compro un CD o un DVD, quan canvio d'ordinador o em compro una càmera de fotos, jo segueixo sense fer sevir Emule i comprant el 90% o més de la música que escolto i de les pel·lícules que veig. Dit això i reconeixent que sóc idiota , us explico com ha anat la cosa.

Itunes: M'ha agradat poder comprar només aquelles cançons que m'agraden, pel mòdic preu de 0.99 ( jaaaa!!!). Sovint no m'agraden àlbums sencers i aquest és un sistema de poder escollir només les cançons que t'agraden. També existeix la possibilitat de poder compra els disc sencer per 9.99, fins i tot els que acaben de sortir. Cada ítem que compris el pots reproduir en 5 ordinadors diferents i gravar-ho amb CD. No està malament i a més t'arriben unes meravelloses factures electròniques amb imports ridículs.


Spotify: Tampoc m'he pogut resistir a provar la nineta dels ulls de SGAE contra la pirateria. Tampoc està malament, tries l'artista, pots anar escoltant a mesura que crees les teves pròpies llistes. De tant en tant,cada 20 minuts més o menys, et salta una propaganda que et fot un susto i ja està. Només un problema, no sé perquè però no tinc invitacions per enviar; em diu que ja no me'n queden quan jo no n'he enviada cap.


Cap d'aquest dos no és un mal invent si no resultés que pago per duplicat allò que escolto. Ja sé que com sempre paguem justos per pecadors però... és que SGAE m'incita molt i molt a pecar; és difícil no robar a aquell qui et roba. Callo perquè cada vegada m'enfado més.

6 comentaris:

  1. l'spotify l'estic fent servir de fa unes quantes setmanes i m'agrada molt, ara per ara li falten autors però a tot s'arribarà.

    Pel que fa a les invitacions qualsevol que ho vulgui pot demanar l'accés entrant a la pàgina de l'spotify. Al cap d'uns deu dies reps la invitació per mail. Jo ho vaig fer així.

    ResponElimina
  2. Ui Mireia, jo sí que sóc tonta que no sé ni que és això que dius i continuo comprant-me els CD!!!
    He "tornat" al món de la lectura. Em vaig comprar 4 llibres la setmana passada (un recomanat per L'ESPOLSADA i tres que vaig triar jo)
    He començat el primer I M'ESTÀ AGRADANT MOOOOLT. Ja t'informaré. Una abraçada

    ResponElimina
  3. Torno a ser jo!1 Ara he passat pel LLEGEIXES O QUÈ i he vist que em preguntaves pels 4 llibres, t'he contestat allà. Una abraçada.

    PD: potser tindré el blog abans de l'estiu i tot, cada vegada hi estic més engrescada.

    ResponElimina
  4. Jo de tot això no conec res de res, de veritat...hauré de fer proves...on busco?

    ResponElimina
  5. Tu ho has dit, els de l'SGAE no tenen vergonya, i són uns lladres. Es mereixen que els robem, i ja fas prou si segueixes les normes.

    ResponElimina
  6. Jordi: ja tinc invitacions. Quan et dones d'alta per invitació és instantani i després tu en tens 10 per poder repartir, però triguen unes hores a activar-se.

    Mireia:jo també compro CD, però la música virtual ocupa menys i sóc xafardera de mena i quan hi ha una cosa nova i he d'anar a veure què?
    Ja he vist la teva resposta a casa de la Su, a veure quan et convence'm per encetar un blog!

    Zel:la pàgina és
    http://www.spotify.com/en/
    però en Jordi diu que trigues uns quants dies a poder fer-ho servir. Si vols et puc enviar una invitació per correu i ho podràs utilitzar de seguida.

    Xexu: Sí que ens roben, sí. Segur que hi ha algun grup al facebook o algun bloc per queixar-se

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions