diumenge, 22 d’agost del 2010

Escòcia


Fa un parell de dies que dono voltes en com fer aquest post. Tinc ganes d'explicar moltes coses però tampoc vull fer-me pesada. Des que tenim el blog, cada any vull fer uns quants posts del viatge però sempre acabo deixant' ho a mig fer, no en faig un de general però tampoc acabo de fer els particulars. Aquest any però, provarem una nova fórmula. Us explicarem de forma general una mica coma ha anat tot, què ens ha agradat, què ens ha semblat... i us posarem uns enllaços a uns apartats que són més específics per si algú l'hi interessa algun aspecte en concret del nostre viatge. Em sembla que pot ser una bona fórmula per combinar la nostra necessitat de deixar-ho tot escrit i la vostra tranquil·litat de no haver de llegir un totxo. Som-hi!

Com ja us podeu imaginar Escòcia ens ha encantat, ja passa quan vas de viatge que quasi tot t'agrada. Només hi hem pogut estar una setmaneta i això ens ha portat a haver d'escollir la nostra modalitat de viatge. Hem optat per fer una panoràmica del país; veure una mica de tot. Escòcia és una terra vella, amb uns paisatges espectaculars i moltes espais per poder visitar. Les dues ciutats Edimburg i Glasgow són dos móns . Cadascuna té el seu encant i viu a la seva manera. Els paisatges són molt diversos. Això sí ,sempre tot verd: gespa, boscos, prat.... el que sigui, però sempre verd. L'aigua és l'altre element fonamental en el paisatge: llacs, rius, mar, entrades de mar cap a terra. Sovint no sabies si veies aigua dolça o salada. La varietat de punts d'interès turístic és alta: castells, abadies, monuments, museus.... La gent molt atenta , amable i amistosa. És un país que ens ha agradat, cada zona que hem conegut necessitaria uns quants dies per ser visitada amb una mica més de cara i ulls. Ens ho hem passat bé, tot i que aquesta vegada hem tingut la sensació que anàvem una mica a la que salta, sense haver-nos preparat massa. Hem fet coses poc habituals en nosaltres: agafar el bus turístic per exemple, jo he begut whisky, o no hem entrat a cap museu... Han sigut unes bones vacances, ens han permès desconnectar i conèixer llocs nous. Objectiu assolit!

El que trobareu en els següents apartats és una mena de guia de viatge. N'hi ha algun amb propostes pràctiques per si algú vol anar-hi i necessita informació de primera mà i la resta una mica el resum dels nostres dies i impressions d'allà. No tot sortirà al mateix dia, per tant haureu de tenir una mica de paciència per veure tots els apartats. Aquells que us hi atreviu ,cliqueu sobre la llegenda de les imatges de sota per anar a cada apartat. Sinó us funcionés el link són posts que penjat abans que aquest, hi podeu anar des de l'arxiu del blog a la barra lateral.


Per viatjar


l'anècdota




12 comentaris:

  1. Ai, quines ganes li tinc a Escòcia! (quines ganes li tinc a tants llocs, de fet, que necessitaria que la meva feina fos viatjar).

    Aquest "objectiu assolit" teu és la millor conclusió per unes vacances. Bentornats!

    ResponElimina
  2. A mi Escòcia també em va encantar, !!
    les Mireies coincidim.

    ResponElimina
  3. Doncs hauré de parlar amb el Ferran, perquè jo tampoc ho conec i ganes no men falten... hehehe

    Celebro que us hagi anat tot bé!

    ResponElimina
  4. Has fet un post prou complet com perquè els que no hi hem anat, ens hagis fet envejaaaaaaaaaaaaaa! jeje. Està pendent!!!

    ResponElimina
  5. Tinc pendent visitar aquesta zona i després de llegir-te encara més. Quina enveja!

    ResponElimina
  6. Sona preciós, i de fet és un dels llocs que em crida l'atenció a l'hora de viatjar. Gràcies per la "mini-guia", és molt completa i útil!

    ResponElimina
  7. Aquest post necessita ser mirat i llegit amb molt de temps perquè és una passada :-)... de moment he fet una ullada i ja ha estat un aperitiu fantàstic...
    Al vespre me'l llegiré tot, tot i tot, com deia la nena de Catalana Occidente :-)))

    ResponElimina
  8. Quina sana enveja! Escòcia! Un país que tinc idealitzat i que sempre dic que m'agradaria anar a visitar. La butxaca, però, m'ho ha impedit fins ara.

    ResponElimina
  9. Rita, no em temptis, no em temptis... Que ja saps que, com se'm posi entre cella i cella, munto una excursió blocàire a Escòcia per la Setmana Santa!

    ResponElimina
  10. Ferran i Rita: ja us hi veig.
    Mireia: deu ser cosa del nom ;)
    Instints: he fet un psot , molt llarg... massa llarg. però mira em feia gràcia tenir un resum del que hem vist. Sempre dic que ho faré i mai m'hi poso. Ho posaré alfinal del Hoffan, després de les fotos i així ho tindré en paper.
    Kweilan: anima't dona val la pena
    Màgia: és preciós.
    Assumpta: ja em diràs el què
    Albert: és car, però tampoc tant com ens pensavem. Si t'organitzes amb temps es poden trobar avions i allotjaments a preus raonables.pel que fa ales visites, com que hi ha molts paisatges sempre es poden abaratir escollint una opació menys cultural i fer-ne na més de vistes.I valen la pena!

    ResponElimina
  11. Fa anys que diem d'anar-hi i sempre passa alguna cosa que ens ho esguerra. Ja veig que no fer-ho és un crim, quina meravella! Gràcies per compartir-la!

    ResponElimina
  12. Ai, al final vaig posar el comentari "global" a un altre lloc... ara no sé on va anar a parar... però dins d'aquests d'Escòcia segur, eh?

    Eps, ara el buscaré (que a vegades Blogger fa tonteries) i si no el trobo el torno a fer aquí :-)

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions