dimecres, 8 de setembre del 2010

Les edats perdudes. Judit Pujadó


Acabo d'acabar; i és literal, no fa ni cinc minuts, aquest llibre de la Judit Pujadó. Tinc un agost bastant prolífic pel que fa a lectures ( encara hi ha dos post que no s'han penjat en el moment que escric aquest) i aquesta amb dos dies l'he tingut enllestida. M'ha agradat, i no m'ho esperava. El vaig comprar fa dies per les bones crítiques que havia anat llegint però alhora de la veritat em feia mandra posar-m'hi i no ho acabava de veure clar. N'hi ha passat moltes, de novel·les ,al davant a la llista pendents i hagués estat una llàstima que no l'hagués llegit .

El llibre ens explica un vida, una trosset si més no. Ens explica la vida de la Nora però ho fa a batzegades... a petits glopets. També ens explica altres vides, secundàries potser, que es toquen amb la seva. Sovint més interessant que la seva pròpia. Es un llibre que et porta de la mà, que et va explicant la Vida, en majúscules. Parla de sentiments, però no és sentimentals. Parla d'història,però no és històric. Parla de la vida als barris i als pobles, però no és costumista. Parla de la vida, de les emocions, de fer-se gran, de créixer, de conèixer i d'estimar. No és una història d'amor, ni una història de guerra, ni una història de família. Són moltes vides en una sola, és un bon llibre.

5 comentaris:

  1. Aquest no l'he llegit!! (I mira que, últimament llibre que ens ressenyes llibre que he llegit), apuntat queda !!

    ResponElimina
  2. És un llibre que des de la llibreria hem defensat fermament. Em va agradar molt, està ressenyat al blog. Ara farà un any vam tenir la Judit a la llibreria presentant-lo i va ser un plaer. Un llibre amb sentiments a flor de pell i amb molta vida!

    ResponElimina
  3. A mi també em va agradar molt. Vaig agafar-lo sense cap idea preconcebuda i em va sorprendre molt positivament, perquè no m'esperava que fos tant bonic.

    ResponElimina
  4. Mireia: doncs val la pena!
    Fe: i de qui et penses que és "culpa" que l'hagi llegit?
    Màgia: a mi també em va sorprendre

    ResponElimina
  5. A mi me'l va recomanar l'espolsada i es llegeix bé però vaig trobar-la una mica irregular. Hi ha fragments molt bons, i altres, no tant.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions