dimarts, 17 de setembre del 2013

Societat negra. Andreu Martín



Crec que la podríem definit com un exemple de novel·la  negra catalana. M’explico, és un llibre que comença amb un assassinat a Barcelona, una novel.la negra ambientada a Catalunya, però  el que el defineix com a catalana és l’estil, molt diferent dels autors nòrdics o americans. Té un tempo més tranquil però implacable, ens va endinsant mica a mica a la historia des del punt de vista dos personatges.
En Diego Cañas, inspector en cap del Cos Nacional de Policía,  un  “veterano”,  que a més de la investigació ens aportarà una visió de les policies al nostre país .En Liang, confident d’en Cañas, i que coneix a  la Pei Lang, filla d’un dels homes més poderosos de les triades xineses a Barcelona que oficialment no existeixen. Tindrem altres protagonistes que aniran aportant altres subtrames que es van  acoblant a la historia donant lloc a una trama i personatges ben aconseguits, una descripció dels ambients que ens portarà al lloc, un detall dels assassinats prou explícit i una narració absorbent.
En definitiva, un llibre prou recomanable, i a més, de casa, ara que estem  en plena efervescència de l’onze de setembre.

1 comentari:

  1. En tinc algun de l'autor pendent, és un clàssic de la novel·la negra de casa nostra. La temàtica d'aquest m'ha recordat molt a 'Nou dracs' de Michael Connelly que vaig llegir recentment.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions