divendres, 4 de setembre del 2009

Chateau d' Angers

Com cada vegada que marxem de vacances o a passar alguns dies o a fer alguna activitat que he trobat divertida... quan sóc a lloc penso:
" ai, això ho posaré al blog"
o pitjor, dic:
"Martí, d'això n'hem de fer una entrada"

Però sempre em passa el mateix, quan tornem em va fent mandra i ho vaig deixant dfns que acabo decidint que no cal que faci una entrada quilomètrica explicant les nostres vacances . Sí , com les sessions de video o de fotos de 2 hores quan vas a sopar a casa d'algú. A mesura que passen els dies em penedeixo de no haver-ne deixat constància; encara que només nosaltres hi trobem interès. Així que aquesta any ho farem diferent ;de tant en tant anireu trobant alguna foto i algun comentari de les vacances, tot i que ja no vinguin a tomb. Per tant no us estranyeu si veieu post fora de temsps , tot i que no asseguro res . Potser me'n canso i en faig tres i després ho deixo.

La primera visita que vam fer a la zona dels castells dels Loira va ser la ciutat d'Angers. No va ser la manera més clàssica d'introduir-nos a la regió. La gran majoria de castells de la zona estan ciutats en petits pobles o aïllats al costat d'alguns dels nombrosos riu i més que castells es tracta de grans palaus a l'estil francès. El castell d'Angers es troba dins del nucli urbà i des de fora és un castells dels d'abans: amb torres, muralla i fossat i tot. Val la pena fer-ne una visita detallada i amb calma. Té alguns racons interessants ( vinyes i un jardí d'herbes aromàtiques a una terrassa de les muralles) i bones vistes sobre el riu i la ciutat.

El més gran atractiu del castell però no són les seves pedres ( sóc una boja de les pedres) sinó uns tapissos: els tapissos de l'Apocalipsis fets al SXIV que ilustren les visions de Sant Joan.
Si algú es decideix mai a visitar-lo no us recomanem l'audioguia en castellà ( terrible!!!) . Hi ha una petita visita guiada gratuita pels tapissos, però només en francès.

Altres atractius de la ciutat són les seves cases amb bigues de fusta i la catedral.

2 comentaris:

  1. No te'n cansis. He trobat l'apunt molt interessant. M'agrada viatjar i les ressenyes personals de llocs que heu conegut personalment m'agraden molt.

    ResponElimina
  2. Com que no ens ho expliques quan quedem per dinar, seguirem l'evolució pel bloc.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions