divendres, 28 de desembre del 2007

Sants Inocents?!

És l'única festa de Nadal que no m'agrada gens, no li trobo la gràcia. A La Wikipedia diu:


El dia dels sants innocents, el 28 de desembre, se celebra fent bromes a familiars i amics. Se celebra arreu de l'estat espanyol i a diferents països hispanoamericans, i és semblant a l'anglosaxó Dia dels Bojos o el francès Peix d'abril tot dos celebrats l'1 d'abril. Fa referència a la massacre dels infants de Betlem ordenada per Herodes segons la Bíblia.


Per començar, no acabo de veure clar això de celebrar una masacre. Ja sé que els catalans ja hi estem acostumants a celebrar derrotes; però entre poc i massa no? I després tot el tema bromes, això sí que és complicat. Obviamnet hi ha bromes de tota mena, des de les més pocasoltes, a les ofensives passant per algunes que fins i tot tenen gràcia. Si només es tracta d'enredar la gent, com fan els diaris o al televisió ( no sé si encara ho fan) a la primera de canvi ja ho veus : ah, Sants Inocents, busquem quina una n'han fet aquest any!. Si la broma és de canalla, acostumen a ser molt inocents i tampoc ens fam riure massa i si es tracta d'una broma pesada; ja se la podríem haver estalviat. Tot i així cal reconèixer que de vegades hi ha gent enginyosa que és capaç de fer bromes amb gràcia sense ofendre a ningú.
Resumint, que no m'agrada massa la festa, potser és que no tinc sentit de l´humor.
Bons Sants Inocents i que no us pengin una llufa!

7 comentaris:

  1. A mi m'agrada, i sempre procuro fer alguna brometa, però sense mala fe i intentant que siguin de bon gust. Per exemple, al meu bloc, me n'he burlat de mi mateix.

    ResponElimina
  2. jo també li tinc força mania a aquesta festa. Però és que a més a més la meitat d'anys m'oblido que existeix!

    ResponElimina
  3. a mi no m'agrada massa, potser quan era petita encara pot tenir alicient ...recordo quan enganxavem una llufa a l'esquena d'algú i marxavem corrents o quan trucavem per telèfon a un nº a l'atzar i preguntavem:...és a can Casacoberta? i quan ens deien que no, responiem: i que fan quan plou? i penjavem enriolats.
    però quan "madures" tot això ja no et fa gràcia i les bromes dels adults solen ser de mal gust.

    ResponElimina
  4. Jesus: ja vaig veure el post. Però auest tipus de bromes són blanques,fran gracia... cap problema
    Anna: ja veig que no sóc lúnica
    Assumpta: Jo també feia l abroma de Casacoberta, em sembla que l'hem fet tots

    ResponElimina
  5. De petita, podies fer les animalades que no et deixaven, havia carta blanca. Però ara, fins que no ho diuen no em recordo. Aquest any perque en la sortida d'un telecadira de Masella van penjar una llufa enorme i llavors em vaig recordar del dia que erem.
    Joana

    ResponElimina
  6. Coicideixo amb tu i l'Anna sobre aquest dia... Volia aprofitar per desitjar-te un bon final i començament d'any!
    ... Petonets =;)

    ResponElimina
  7. Doncs si, noia, el Rei Herodes va fer passar per l'espasa un munt de criatures més petites de dos anys i aquí ho "celebrem" fent broma...

    De totes formes, com molta gent tampoc sap de què va i fan bromes molt "suaus" doncs tampoc em molesta massa :-) ara bé, les innocentades de mal gust o bromes pesades que algú fa aquests dies no les trago!

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions