dimarts, 26 de maig del 2009

Un lloro per al vicari i altres històries. Gerald Durrell


El llibre que vaig regalar a en Martí per Sant Jordi i que he acabat llegint jo, què estrany?!
Divertit, irònic , enginyós... en definitiva, Durrell. Bé Gerald Durrel , no el seu germà Lawrence, que no fa pinta a divertit. Un llibre d'històries editat pel Cercle de Viena. Històries de tota mena i per tots els gustos. Durrell ens mostra el seu món real tant poc versemblant, ple de personatges estranys però propers . Algunes són històries que ratllen l'absurd però en totes hi podem reconèixer arquetipus que trobem a la nostra societat.

Durrell , sempre en primera persona, ens porta a conèixer personatges del tot singulars. Jo tinc especial predilecció per l'Esmeralda, la truja tofonaire a qui agrada el formatge i porta perfum del car. Però si ho preferiu podeu conèixer a un majordom que es nega a servir alcohol, a una colla de dones ja entrades en anys que s'esvaloten com nenes d'institut per l'atenció del capità del vaixell que les porta d'Austràlia a Anglaterra. També podeu fruir amb la conversa amb la anciana senyoreta Booth-Wycherly i els seus vestits o posar el crit al cel amb el llenguatge del lloro Moisès.

Aquestes són algunes de les vuit històries que trobareu al llibre. Jo l'he llegit seguit però crec que val més fer-ho per separat per tal de assaborir millor cadascun dels contes.

5 comentaris:

  1. Sembla divertit aquest llibre. De fet, aques autor en té un sobre anècdotes de la seua família molt divertit. Ara bé, el seu germà és un dels meus preferits.

    ResponElimina
  2. Aquest encara no el tinc a la tauleta de nit, però no trigarem... a veure quina sera la propera sorpresa del cercle de Viena.

    ResponElimina
  3. M'encanta Durell. El seu humor sarcàstic i la seva manera d'analitzar la societat em van captivar fa anys. Aquest el deixo per un vespre d'estiu, d'aquells que saps passaras gust de llegir ben estirada al pati de casa, prop de la mar.
    Un comentari molt acurat, gràcies.

    ResponElimina
  4. Kweilan: divertit ho és

    L'Espolsada: a veure!
    Tonina: sí és un llibre entretingut. Que es pot llegir a glopadetes curtes.

    ResponElimina
  5. Ara ja he complert i he llegit el llibre de Sant Jordi. Basicament estic d'acord amb el que dius del llibre, si bé hi ha alguna que em sobra o se m'ha fet massa llarga.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions