diumenge, 7 de juny del 2009

Paraules encantades: fer un llengot.

Fa dies que tinc una frase feta pendent i no m'hi acabo de posar. Avui el dia d'unes eleccions on la participació serà ridícula- potser em sorprenc amb els resultats- és un bon moment . Tot i que no l'he trobada al diccionari, estic pràcticament segura que existeix i sinó hauria d'existir.

Avui que hauríem de decidir els futur d'Europa pels propers anys, avui que hauria d'anar a votar amb convicció i amb ganes, doncs avui l'única cosa que tinc ganes de fer a tots aquests polítics que diuen que ens representen és una botifarra. Com que sovint em quedo amb una gran emprenyada i amb quatre paraules; canviaré la botifarra per un simple llengot. I en comptes de no anar a votar i passar-me el diumenge gandulejant o passejant pels blocs faré l'esforç d'acostar-me fins al meu col·legi electoral amb més dubtes que si anés a fer la selectivitat i amb menys ganes que d'anar a cal dentista. Votaré al mal menor i m'emprenyaré perquè els polítics m'estan portant a evitar tant com puc les informacions electorals. I aquí és on entra aquesta bonica paraula, al mig de la política insulsa i poc atractiva, penso en fer un llengot a la política i als polítics. Una reacció poc adulta i una mica de pati d'escola, sí ! Però ni això es mereixerien.



6 comentaris:

  1. Doncs jo, per primera vegada a la meva vida de votant, els he fet a tot una botifarra, i tot i que la consciència em dol, ells no compleixen amb mi, jo tampoc amb ells, amb cap d'ells, n'estic fins als nassos de pagar inútils. Coi, no hi ha dret.

    ResponElimina
  2. Una bona expressió i d'allò més adient.

    ResponElimina
  3. Doncs jo no he anat a votar, seguint la meva línia habitual amb la que havia iniciat la meva vida democràtica fa molts anys, els últims anys havia fet un esforç i havia anat a votar, però he tornat als meus inicis. Mai no m'havia fet il·lusió i continuo igual, pel meu nebot, aquestes han estat les primeres que podia votar, coincidint amb el seu 19è aniversari i tot cofoi ha anat a exercir el seu dret al vot, li feia il·lusió, potser les coses estan canviant o el faran desanimar

    ResponElimina
  4. Jo aquesta sí que la coneixia. No sé d'on l'he tret ni si és correcta, però l'he feta servir algun cop.

    És la Bruna la que fa aquest llengot tan espectacular?

    ResponElimina
  5. zel: jo també n'estic fins .... però al final hi vaig anar

    Kweilan: a mi l'expressió m'agrada

    Joana: ni tant sols per acompanyar a l'Àlex, doooona.Que has de fer de tieta responsable.

    XeXu: sí el super-llengot és de la Bruna.He pensat que sortir jo ensenyant la llengua quedava raro i la gossa no té vergonya

    ResponElimina
  6. sí que existeix el mot llengot:
    http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0082704

    però la forma més comuna o més freqüent és "fer llengotes"!! :P

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions