dilluns, 16 de novembre del 2009

El hombre inquieto. Henning Mankell

Aquest és un llibre pels seguidors de Henning Mankell, més concretament pels seguidors de l'inspector Kurt Wallander. M'explico. Com passa amb tots els autors que tenen un protagonista recurrent als seus llibres, com poden ser Carvalho per Montalban, Montalbano per Camillieri o Dalgliesh per P.D.James, són tant o més important els protagonistes que la trama. Així tots sabem que en Carvalho és amant del bon menjar i crema llibres, però a veure quantes novel.les som capaços de recordar. Aquí passa el mateix, la vida d'en Wallander pren tanta importancia com la trama de la novel.la, potser més que als altres llibres, ja que sembla ser l'últim llibre d'aquest protagonista. D'altra banda la trama enganxa, però queda lluny del que pots trobar en autors com Le Carré, molt més treballats però sense el component emocional del protagonista.

I així és, que si sou seguidors de Wallander el llibre agrada mentre que si no s'ha seguit la seva historia, quasi segur que no convenç.Per part meva, que he llegit uns quants llibres seus, m'ha agradat.

8 comentaris:

  1. No n'he llegit mai cap... I mira que m'agraden aquests on hi ha un crim (bé, no ho puc negar jaja) i el llibre va de la investigació!!

    Tinc una llista tan llarga de pendents! Potser la meva germana en tingui algun :-)

    ResponElimina
  2. No he llegit res d'ell i, potser pel que expliques, no sembla la millor opció per debutar. Demà em toca biblio i pot ser una bona opció alguns dels seus primers llibres.

    ResponElimina
  3. El tinc pendent! El Wallander m'ha donat de les millors lectures estiuenques....! Vull vacances al solet ja!!!!

    ResponElimina
  4. Assumpta i Oscar: si voleu llegir-lo, tal i com dieu agafeu els seus primers llibres, no us recomano començar amb aquest, però en canvin La, aquest es l'últim llibre d'en Wallander i per tant no tens més remei que llegir-lo, encara que sigui l'estiu. I Kweilan, perdona que hagi tardat tant , però el post estava a la llista darrere dels que tenia programats la Mireia, i quan vas preguntar ja estava preparat

    ResponElimina
  5. doncs primer hauré de llegir altres d'en Wallander, no? no n'he llegit res i pel que sembla no seria el millor llibre per començar...

    ResponElimina
  6. Gràcies, Martí! Volia saber la teua opinió perquè jo que sóc una fan del Wallander m'he sentit una mica decebuda per la novel.la i per descomptat, com bé dius, no és la millor opció per començar a llegir la sèrie del Wallander. M'ha decebut perquè la història d'ell ja la sabem i no feia falta anar-la recordant - això m'ha estat sobrer- i després la trama no m'ha acabat d'enganxar. A més la caracterització del personatge en alguns moments m'ha semblat incoherent amb el personatge del detectiu, potser són manies meues però és com si el Mankell l'hagués fet corrents i de pressa, per acontentar l'editorial o perquè vol temps per escriure altres coses. Una abraçada als dos!!

    ResponElimina
  7. Estic d'acord que no es el millor Wallander, però essent l'últim tampoc ens queixarem!

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions