dissabte, 7 de novembre del 2009

Mort i Judici. Donna Leon

Un altre cas del Commissario Brunetti. Una aposta segura , com sempre. Aquesta vegada tot comença amb l'assassinat d'un advocat en el tren de Pàdua a Venècia. Un advocat sense implicacions amb la màfia, cosa estranya a italià, sense enemics coneguts, ni negocis dubtosos, mort estil execució entre dues estacions. Com acostuma a passar la troca es va embolicant. Anem seguint l' investigació de la mà del commissario. A mesura que avança la novel·la ens fa un retrat de la Venècia i la Itàlia contemporània, una denuncia del món en què vivim. Tot i que les considero novel·les per passar l'estona , també en reconec la seva vessant "antropològica", el seu estudi d'un país i de la seva manera de viure i entendre la vida. Entre ell i Montalbano em transporten sovint a la Itàlia actual, un al nord i l'altre al sud. Ara només necessito algun detectiu, potser millor una mirada femenina, que treballi a Roma.

5 comentaris:

  1. Això de seguir blogs que recomaneu llibres no pot pas ser bo jejeje
    Cada un que llegeixo penso "ostres, aquest llibre potser m'agradaria" i tinc una llista molt, molt llarga...
    Però és que aquests de crims i investigacions són una de les meves debilitats :-))

    ResponElimina
  2. Doncs ja en som dos! Em dones un mort i una investigació criminal i em tens entretinguda!!! Realment, està bé tenir un gènere que saps que mai et falla, no?
    Així, si portes alguns llibres que no has triomfat, sempre pots recórrer a les apostes segures!

    ResponElimina
  3. Jajajaja ara em fa gràcia perquè he llegit el post següent a aquest i en tens un de linkat on deies que t'agraden les sèries on hi ha morts... i La. diu "Em dones un mort i una investigació criminal i em tens entretinguda!!!" i és ben bé així! :-)

    ResponElimina
  4. jeje, ja veig que no sóc la única que m'agraden que hi hagi un mort fictici, es calr

    ResponElimina
  5. És bo Brunetti i m'agrada com Donna Leon ens transporta a la seua terra, encara que com tu dius és per passar l'estona, però ella ens ensenya petites coses.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions