dimecres, 7 d’abril del 2010

lectors


Llibres i lectures són temes habituals en els posts d'aquest blog. Acostumo a fer les ressenyes de tots els llibres que llegeixo i de tant en tant també a parlar sobre llibres en general i el plaer de la lectura en particular. Llegir, he llegit tota la vida, no recordo quan vaig començar a fer-ho perquè no tinc consciència d'haver-ne après. Sí que recordo alguns fets en particulars al voltant del llibres: recordo com quan feia 4rt o 5è vam estalviar tot el grup d'amigues per comprar un llibre de contes, recordo un regal del meu aniversari de 8 anys una amiga em va regalar l'adaptació infantil de David Cooperfield. També recordo un estiu, que cada dia tornant de la piscina, comprava unes quantes pegadolces de pesseta i un pot de pica- pica i em repapava a la butaca de la biblioteca a llegir.... hi ha algunes records que sempre relaciono amb els llibres i el gust per llegir.
Estic segura que d'aquí uns anys també relacionaré la meva entrada al món dels blogs amb els llibres . El primer blog amic va ser Biblosfera, el primer post de veritat va ser sobre llibres ; això ja m'hagués hagut de donar alguna pista. El que no em podia ni imaginar, és ara les meves compres de llibres es regirien per el que es diu als blogs, que per triar i escollir llibres tindria en compte les propostes d'altra gent que llegeix molt i que tenen opinions que m'ajuden a escollir. Tampoc em podria pensar que trobaria una llibretera virtual de capçalera, ni que tot plegat em m'obriria un nou ventall d'autors que no se m'hauria ocorregut llegir. Estic encantada de que això hagi passat i de que a casa nostra entrin noves històries i nous personatges.
Tot aquest rotllo no ve a massa res, en sóc conscient, però aquests principi d'any he encadenat alguns bons llibres que no hagués llegit mai sinó fos gràcies a tots els lectors i lectores de la catosfera que plasmeu les vostres lectures en els vostres blogs ; i em feia gràcia que en el blog en quedés constància. Volia recordar, d'aquí un temps, que molts petits-grans tresors de la literatura els havia descoberts gràcies a vosaltres. Bones lectures!

14 comentaris:

  1. Què vol dir que el post no ve massa a res? Jo trobo que és una bona reflexió, tots hem tingut les nostres èpoques i anècdotes lectores. Ara estem en el món dels blogs i la gent llegeix, trobo normal agafar idees, compartir impressions. De vegades no sabem què llegir i cauríem en els mateixos temes de sempre, però és genial tenir tants possibles punts de vista i ampliar el camp de visió. És una mena de benedicció, no creus?

    ResponElimina
  2. Jo també confio força en les opinions d'alguns bloggers, perquè penso que són opinions franques i bones. I que, com tu, a alguns llibres no hauria arribat sense ells.

    ResponElimina
  3. És una reflexió preciosa, en alguns moments m'hi he sentit identificada. Això de poder compartir opinions amb un cop de clic és un gran avenç, gràcies als blogs puc conèixer i comentar allò que més m'agrada: els llibres.

    ResponElimina
  4. Certament, tens tota la raó. La de llibres que he descobert, llegit i gaudit gràcies a les vostres recomanacions.

    Això de la blogosfera té moltes coses bones i aquesta n'és una!
    Petons, maca!

    ResponElimina
  5. És fantàstic que els i les uns als altres ens recomanem llibres. Per mi també ha estat i és una experiència magnífica!

    ResponElimina
  6. Doncs jo no tan sols he trobat, gràcies als blogs, alguns bons llibres sinó que llegeixo més i tot ;-))

    Sempre he llegit, però havia perdut una mica l'afició. Podien passar tranquil·lament dos o tres mesos sense que llegís ni comencés cap llibre, ni tingués el menor interés per trobar-ne algun. Potser ma germana me'n recomanava algun, o me'n portava un parell de la biblioteca i llavors els llegia, potser n'hi demanava algun, però havia perdut l'habit d'anar encadenant un llibre amb un altre... Això ho he recuperat gràcies als blogs :-)

    ResponElimina
  7. A mi m'ha agradat aquesta reflexió i també faig molt cas dels blocs, dels comentaris, de les opinions...

    ResponElimina
  8. Idius que jo preparo les fotos? Aquesta és gairebé d'estudi!!!
    Llibres!!! Si al menys el fet de llegir et fa escriure alguna cosa i no estar enganxada a les grangetes del feisbuc, endavant! Tu tens un blog seriós on parles de llibres i de vegades fas d'altres reflexions.

    ResponElimina
  9. Em passa el mateix que a tu. Qui m´ho hauria dit, llibretera virtual!!!!
    N'estic encantada de compartir amb tots aquest univers infinit.

    ResponElimina
  10. XeXu: Volia dir que ... ai, no sé que volia dir, jooo. Sí que es una benedicció. Suposo que era això el que volia dir amb el post, que estic contenta que el món del blogs ( que ara ja s’ha convertit en una altra afició ) i la lectura es complementin tant bé
    marta:Des que estic enganxada a la catosfera he descobert molt bones lectures . Tens raó quan dies que són opinions franques. Pots estar-hi o no d’acord però coma mínim saps segur que la gent no es mou per cap altre interès que el gust per la lectura quan deixen bé un llibre
    Màgia:És genial , no?!
    Rita: Sí que té moltes coses bones la blogosfera, sí.
    Fe Boníssimes lectures. Estic amb Quatre germanes. M’està agradant
    Mireia: Veig que sí i que també en parles al teu últim post.
    Assumpta: Home, has de llegir més per nassos que sinó llavors al resum de final d’any queda fatal. Comportes la mitjana? jeje
    Kweilan Són una gran font d’informació i d’opinió. A més, de la bona!
    Joana SÍ, TU PREPARES LES FOTOS. Aquesta no ho està, és tal i coma acostumen a quedar els llibres i les ulleres ( que són les velles-velles d’anar ala platja amb la Bruna) quan anem a l’aigua. Eiii la granjeta ni tocar-la que la tinc de mooona!
    Tonina Em sembla que ens passa una mica a tots els que llegim i estem enganxats als blogs!

    ResponElimina
  11. És una bona reflexió el que has fet. I és genial poder llegir opinions sobre llibres i poder llegir-ne més d'una, i més quan saps que hi ha gent que no et falla i et fan una bona crítica.

    Ja marcavem maneres de llegidors compulsius de menuts i menudes, jo estalviava tot lo que podia per comprar-me un llibre. Per sort els tinc tots encara i són molt valuosos per mi :)

    ResponElimina
  12. Doncs per a mí és un tot un descobriment això de anar llegint què diu un i l'altra sobre els llibres...i vas veient amb qui coincideixes més i vas ampliant i ampliant la teva llista!!!
    M'he sentit molt identificada amb aquest post!

    ResponElimina
  13. Tu sí que ets un tresor, Mireia!

    Molts i molts petons,

    SU

    ResponElimina
  14. Ho subscric gairebé tot. Qui ho havia de dir que les noves tecnologies havien de fomentar les lectures...

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions