dissabte, 12 de maig del 2012

El nom del vent. Patrick Rothfuss


 
No sé dir-vos exactament perquè   però m’està agradant. El vaig comprar per regalar-lo a en Martí per el calendari d’advent. Havia llegit bones crítiques als vostres blogs i em va semblar un llibre que l’hi podria agradar, a més si  es donava el cas sabia que podria comptar amb un parell de llibres més de regal a la màniga.  No  tenia cap intenció de llegir-lo. Però mira, després que ell l’acabés vaig de llegir el vaig agafar jo i em té ben enganxada. Aquest matí he l’he acabat i ja tinc a punt la segona part: El temor d’un home savi. Sort n’he tingut dels senyors de Liberduplex que ens van regalar la segona part, sinó ara hauria d’esperar que en Martí l’acabes i el  llibret no es queda curt en pàgines, no!


 Patrick Rothfuss crea una història com les de quant érem petits. D’aquelles amb aventures, personatges amb èpica, amors, venjances, amistat, enemics  i mestres savis. Vaja, un clàssic potser una mica més gamberro perquè el nostre protagonista a vegades té una mica de sorna i explica les coses amb certa gràcia. M’he divertit llegint-la i a mesura que passaven les ganes tenia ganes de seguir avançant .... d’acompanyar al nostre heroi – que us pensàveu ja he dit que era com les d’abans- a veure món. 

Ara em toca començar el segon llibre i espera que el nostre amic el bon autor es decideixi enllestir la tercera part.

11 comentaris:

  1. Encara no conec a ningú que hagi quedat decebut del llibre, a tots, sense excepció, ens ha agradat en major o menor mesura. I a mi ho ha fet en gran, gran mesura. Si aquest t'ha divertit, prepara't per el Temor. Durant bona part del principi del llibre jo em feia uns tips de riure... No abaixa el llistó, així que compto que t'agradarà! I després, tots a esperar el tercer amb candeletes!

    ResponElimina
  2. Quan la senyora advent el va regalar, ja sabia que es feia. Si en Martí el llegia, bçe, però si no, tú mateixa ja l'aprofitaries

    ResponElimina
  3. Com diu el XeXu, és un llibre que sembla que agradi a tothom i això ja diu molt de la novel·la. Jo crec que té quelcom magnètic que molts llibres no tenen i que el fa original, més enllà de la història, que també té molt de potencial. Espero que el segon t'agradi tant com el primer, ja ens ho faràs saber!

    ResponElimina
  4. Jo també el vaig llegir, a recomanació d'en XEXU, que n'havia parlat molt bé... i em va agradar força... Alguns passatges els vaig trobar magnífics (moments on parla de la màgia simpàtica estava jo enganxadíssima).. i el que no em va acabar de convèncer va ser el paper femení... Això que tots els professors de la Universitat siguin homes, que el 85% dels alumnes siguin homes... i que a les dones se les valori per la seva bonica veu, o la seva bellesa... aissss...
    Però, en general, molt bona nota!! :-))

    ResponElimina
  5. a mi també em van ben enganxar, ara haurem d'esperar la tercera part... això és el pitxor.

    ResponElimina
  6. Jo tb me l'estic llegint i tb m'està agradant força!!

    ResponElimina
  7. Està molt bé El nom del vent. Juntament amb els Joc de trons ha acostat un gènere bastant minoritari a la majoria i això només vol dir que val la pena llegir-lo. El segon té parts més rollo però segueix estant de conya.

    Aviam quan arriba el tercer...

    ResponElimina
  8. aquest llibre es com una plaga, a tots els blocs va caient

    ResponElimina
  9. Realment aquest llibre si que apareix a tots els blogs, i si, es un llibre increible. Pero a mi m'ha decepcionat una mica la segona part. No esta malament, ans el contrari esta super be, pero en comparacio a la primera... no ho se, el trobo inferior i no m'ho esperava...

    ResponElimina
  10. XeXu: Ja tinc el segon mig avançat. Estic cap a la pàgina 400 i la veritat és que em segueix agradant molt. El tema de no tenir el tercer i no tenir perspectiva de tenir-lo em té una mica mosca... però què hi farem!
    Martí: De veritat... no tenia cap intenció de llegir-lo però m’ha ant la mar de bé.
    Màgia: Tal i com he contestat a en XeXu tinc el segon bastant ben encarrilat i m’està agradant. No sabria dir-te perquè m’agrada i encara menys saber perquè en general agrada... vés a saber!
    Assumpta: Suposo que el tema del paper femení no me l’he ni plantejat. Tot i que la Fela, la Denna , la Devi no es queden curtes i són dones fortes i no bledes assoleiades.
    rits: el segon està molt bé també.
    MBosch: Jo és que dec ser una mica friki. De petita em va encantar el Hobbit i a l’ Insti en va encantar el Senyor dels Anells i qualsevol llibre d’aquesta mena acostuma a tenir un moment per ser llegit. No he llegit Joc de Trons i tothom en parla bé. També de la sèrie ( o és pel•lícula?), potser m’hi hauré d’animar.
    Pons007: hehehe i tu quan cauràs, o ja has caigut?
    Lo meu cap: quan l’hagi acabada ja us ho explicaré.

    ResponElimina
  11. Hola nois, aquesta és un noticia per a tots els amants del llibres, per si voleu participar en la creació d'una novel·la i veure'n el procés més d'aprop i abans que un lector. La web on trobareu més informació és aquesta: http://croniquessuperficie.blogspot.com.es/
    Esperem que us agradi i us animeu!

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions