diumenge, 21 d’octubre del 2012

El mercader. Coia Valls



Barcelona.1320. Vigília de Nadal. Jaume Miravall, mercader, arriba a casa xop , alterat i amb un nadó entre uns draps.  Diu que l’ha trobat abandonat i que no s’ha vist en cor de deixar-lo. Ni la seva dona, embarassada a punt de donar llum, ni la seva cunyada  confien molt en la història que els hi acaba d’explicar, tot i així tenen cura del nadó. Aquí comença la història , que es va trenant entre la vida de la familia Miravall i la història de ciutat.  Amb aquest llibre coneixerem una mica millor la Barcelona del SXIV però també la història familiar : les seves alegries, les seves penes i els seus anhels. 


El llibre es deixa llegir. Una novel·la històrica entretinguda, que ens explica una època però també que ens fa participar d’una història personal. Tot i que la part central del llibres se m'ha fet una mica feixuga, l'inici i el final són més interessants i enganxen.

3 comentaris:

  1. Ja l'he vist ressenyar algun altre cop, sembla que té estones. Em crida l'atenció, però de moment no m'ha convençut per portar-lo a casa les vegades que l'he tingut a les mans.

    ResponElimina
  2. novel·les històriques, ai uix!

    ResponElimina
  3. XeXu: es pot llegir però tampoc és un llibre que recomanaria.
    Pons007: novel·la història, sí!

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions