diumenge, 1 de març del 2015

Scrapbooking d'inici d'any



Postal endarrerida d'aniversari d'una amiga


Sovint sóc l'encarregada de fer les postals d'aniversari , d'embolicar els regals o de fer petits detallets. Sempre he utilitzat les eines que tenia a mà: cartolines, retalls de paper, goma d'enganxar... ara amb la moda del scrapboking tot és més fàcil. Hi ha un munt d'eines que faciliten la feina, paper i cartolines la mar de bonics. Tot molt car, això sí. Així doncs ara puc fer el mateix que feia combinant els materials de sempre amb d'altres d'especialitzats. De mica en mica vaig fent el meu raconet d'eines que són de molta ajuda i faciliten molt la feina. Per si et falten idees la xarxa està plena de tutorials on te n'expliquen ( si ets capaç d'entendre el vocabulari).  Sobretot faig postals i a vegades també alguna etiqueta per embolicar algun detallet. En el blog n'he publicat algunes : les postals de Nadal, els panellets embolicats...


interior

El que tenen els paper de scrap és que la majoria són bastant cursis. Cap problema sí al receptor li agraden aquest tipus de coses: les floretes, les papallones, els cors i els papers estampats... Ja ho tens més complicat quan vols fer una postal que  no sigui tant nyonya. Costa bastant trobar paper més sobris i sovint resulta bastant impossible.  Aquesta per l'aniversari del meu sogre és prou discreta, tot i els colors vius, oi?
     
Postal d'aniversari del meu sogre

interior

Una altra cosa que tinc en compte és si el receptor l'hi agraden aquestes coses. La postal de ma mare, per exemple,  és una mica més treballada. A ella l'hi agraden aquestes coses i és molt manetes , especialment amb el patchwork i la mitja, així que sap posar en valor la feina que representa encara que a vegades no es vegi. Vaig trobar un tutorial a internet per fer una postal desplegable i va quedar prou bé.


postal tancada
Interior oberta


revers de la postal

Com podeu veure en aquesta postal on es repeteixen motius que ja sorten a la del meu sogre , la qüestió és no llençar res perquè qualsevol retall es pot aprofitar. També és cert que sovint les que semblen més senzilles no ho són  tant. Aquesta per exemple, la vaig haver de fer dues vegades perquè la primera  no va quedar tal i com tocaria.

Postal tancada pel meu germà
interior amb confeti


Aquest any miraré d'anar penjant totes les postal que faig per així poder-ne tenir un recull. No sempre penso en fer fotos  i després em sap greu perquè recordo el que havia fet.

11 comentaris:

  1. Ahà. Ja veig que t'ho treballes més per ta mare que pel sogre! Noooo, que ja t'he entès per què, fer una cosa molt artística per algú que no ho valorarà ni ho entendrà tampoc té massa sentit, a cadascú les coses que li agradin.

    Ja veig que aquest blog s'està convertint en un blog de manualitats, espero que també ens ressenyaràs algun llibre, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lleig! Per la sogra també treballo. No et preocupis que algun llibre caurà, espero

      Elimina
  2. Fiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuu?

    He sentit "manualitats"? "Scrap"? "cartolines"? "Paper decorat"?... :-DD

    M'encanten les postals amb desplegables hehehehe

    Tens TOTA la raó en quant a que és molt més fàcil fer coses per a persones que els agrada tot aquest món que no per gent que no sap massa de què va... i més si són homes! (a no ser que es diguin Tim Holtz, Quim Díaz o Alberto Juárez, per exemple) perquè molts papers porten flors, papallones i tal... Però buscant bé hi ha papers genials també per home. A mi m'agraden especialment els que fan com si fossin textures de fusta. Vaig folrar una llibreta per en Josep Lluís (i res més, tan sols folrar-la per fora i ja està) amb un paper de fusta i va quedar espectacular.

    Les teves postals m'agraden MOLT!! Em fa gràcia perquè a mida que en vas posant, cada vegada es nota que utilitzes més trucs, que combines millor els papers, que fas servir altres decoracions (ara hi veig cintes i cordonets, per exemple)... els desplegables, les butxaques... tot. Una autèntica experta!!

    A mi el que m'agrada molt és fer llibretetes, agendes i tot. No sé si l'has vist però al blog d'artesania tinc posada una agenda que vaig fer per un encàrrec i que estic força contenta de com em va quedar. Ara tinc un encàrrec amb el que m'ho estic passant molt bé. És molt laboriós però no em sap gens de greu perquè m'agrada fer-ho :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has sentit bé! La propera tongada serà al abril que tornem a tenir molts cumples.
      Encara que estigui inactiva en blogs- ni escrical nostre, ni comentoals vostres- vaig passant a fer un cop d'ull. El d'artesania no me'l perdo. Jo també n'hi vaig fer una per la feina a en Martí de llibreta i va quedar prou bé. Això era l'any passat , ara quedaria molt millor

      Elimina
    2. Fes fotos, sempre fotos, moltes, moltes :-)))

      Elimina
  3. Clar que les has de fotografiar i guardar. Val la pena fer-ho. a vegades hi ha idees molt bones que amb el temps se'ns obliden. I si les guardes, es poden combinar de diferents maneres, es podem millorar o simplement repetir...

    Esperem les teves manualitats...jo no en faig però estic segura que m'encantaria fer-ne si m'hi posés.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs mira que finsa ra no ho feia mai. Com a molt les fotografia amb la persona aqui els hi donavem, però sovint ni això.

      Carme, si t'hi possessis series una artista!

      Elimina
  4. les teves postals són tot un món en tecnicolor!!!!!

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions