diumenge, 5 d’abril del 2015

L'espai, l'última frontera.

Aquests són els viatges de la nau espacial Enterprise  que ... 

Qualsevol amant o seguidor de ciència-ficció seria capaç de reconèixer aquest inici. Star trek, una de les primeres grans sèries a generar el fenomen fans, a tenir seguidors incondicionals. Perquè parlo avui d'això? Doncs  tant simple com perquè l' Ara no en parla. M'explico. Avui l' Ara fa una mena d'especials sobre sèries de tots els temps. A la seva portada asseguren que " Et recomanem prop d'un centenar de sèries, ordenades per les seccions del diari". M'ha cridat l'atenció i he comprat el diari. N'he llegit els principals articles sobre les sèries i he fet un cop d'ull ràpid a totes les que apareixen en les diferents pàgines. N'he trobat  de tota mena d'actuals i d'antigues, de totes les temàtiques i duracions possibles, per tots els gustos. Però potser no per tots? No n'he troabt ni una de ciència ficció: ni un Star trek, un Doctor Who o un Fringe. M'ha sorprès. Potser no ho he mirat bé,com que estan agrupades per temàtiques potser m'he saltat la pàgina.

 A vegades sóc una mica friqui :)
Això m'ha portat a pensar  que hi ha gèneres que sempre es deixen de banda i la ciència ficció i el fantàstic ( tot i que Joc de trons sí que hi és representada) són uns exemples clàssics. Entenc que potser són gèneres minoritàris però tant com per no esmentar-los? 

 Per poder mirar o llegir, tant se val, ciència-ficció o fantàstic has d'estar diposat a entrar en el joc. A creure en les regles que et proposen  , a entrar dins el seu món i mentre hi ets, a creure-hi. Potser cal un acte de fe, ;).  No tothom està diposat a fer-ho, potser només cal ser una mica nen i està obert a creure   per una estoneta en les fades i en què un unicorn pot volar p.  Molta de la literatura i de les pel·lícules infantils estan vinculades amb el fantàstic ( qualsevol pel·lícula de Disney o de Pixar ) i tothom ho troba normal però quan el mateix passa amb produccions per adults  sembla  que  ja no pot ser.   Alguns llibres , i sobretot algunes pel·lícules basades en llibres, sembla que trenquen una mica aquest aillament. El senyor dels anells o ara Joc de trons sembla que arriben a un públic més ampli en seu format cinematogràfic.


Una pel·lícula o un llibre que trenqui amb la realitat existent i en demani posar-hi una mica de'imaginació no està malament no, de tant en tant ?





11 comentaris:

  1. I tant que no està malament. Què busquem a la literatura? Doncs cadascú les seves coses, però a mi m'agrada que em presentin mons que no són el meu, que em facin viatjar amb la imaginació, i això no sempre vol dir a mons fantàstics i llunyans, eh? Però de vegades algunes obres mundialment reconegudes són perfectament realistes i aporten una qualitat diferent, però no la de la imaginació. Una gran errada si en aquest especial de sèries que van fer no en van incloure cap de SciFi. Potser sí que és un gènere minoritari, però no pas en els casos de Joc de Trons o Star Trek, els seus fans són legió i no es pot obviar mai. I t'ho diu un que no s'ha vist mai atret per aquesta sèrie, però li reconec els mèrits i la importància com a clàssic del gènere.

    ResponElimina
    Respostes
    1. o ho vaig tornar a mirar en calma , però no vaig saber-ne trobar. A mi si que m'agradava star trek, potser va ser la meva primera sèrie de ciència ficció. Tampoc no són una boja del genere però hi ha moltes series que són prou entretingudes

      Elimina
  2. Què t'haig de dir jo que el meu gènere preferit es la ciència ficció! La fantasia també una mica però no tan. En cap cas trobo que siguin gèneres minoritaris, a molta gent li agraden, només cal que busquis una mica per la xarxa i ho veuràs.

    No em crec que no hagis trobat cap sèrie de ciència ficció en aquest espai de l'Ara si dius que surten un centenar de sèries. Si fos en obert el podria revisar jo mateix, però veig que no es el cas. No trobar un Star trek o un Doctor Who ho veig greu, el mateix passa si no hi ha un Battlestar Galactica (la meva sèrie de ciència ficció preferida), bastant més perdonable veig que no aparegui Fringe.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No n'he sabut trobar. Això que fan a l' Ara de seguir un mateix fil conductor a totes les pàgines del diari a vegades fa que no ho vegis tot, però si hi era no ho vaig saber veure

      Elimina
  3. No crec pas que sigui tan minoritari. O...potser, els que ho diem és per que ens agrada la ciència ficció. Com que fa molt que no veig tele i per tant sèries, no tinc ni la més remota idea de que fan

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joana que hi havia sèries de fa trenta anys! Alguna segur que et sonava

      Elimina
  4. Eeeeeeeeeei!! Com és que no esteu apuntats a la trobada de "Roda el món i torna al blog"? Com pot ser això?

    ResponElimina
  5. Deixo l'enllaç, no fos cas que no ho sabéssiu :-))

    http://trobada2015.blogspot.com.es/2015/03/veurens-les-cares.html

    ResponElimina
  6. Eeeeeeeeeeeeooooooooo
    Què vindreu? :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Assumpta, que em vaig despistar... No, no vindrem no som massa de desvirtualitzar-nos però ja us ho podeu passar la mar de Be, eh?

      Elimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions