dissabte, 20 de juny del 2015

Jo, robot. Isaac Asimov (II)




Es la primera vegada que passa, si més no que en sigui conscient. Repetir un llibre!!

Aquest llibre ja l’havia llegit fa 7 anys, però revisant els llibres  que tenim a casa em tornava a cridar, era el que em venia de gust. Allò que vaig escriure fa temps ho subscric, i encara que quan llegeixes saps que ja ho has llegit val la pena tornar-hi. Una bona experiència.

***
Jo, robot. Isaac Asimov 

Altre cop tirant de clàssics, però no em pensava que tant!. Quan vaig agafar el llibre i vaig veure que estava escrit del 1950 vaig anar a la Viquipedia a comprovar-ho, i no només m'ho a confirmar sinó que em va explicar que era un recull de contes escrits entre el 1940 i 1950.

M'agrada la ciència ficció, i aquesta generació –Ray Bradbury, Frank Herbert, Orwell- són fantàstics, i el post més que del llibre en concret el faré genèric d'aquests llibres.
Possiblement molta gent ara els llegeixi i els pugui considerar infantils, no són les grans superproduccions de ciència ficció que hi ha ara al cinema, com la versió cinematogràfica que va fer en Will Smith d'aquest llibre, i que és una versió molt però que molt lliure, a partir d'una idea bàsica del llibre, una pinzellada d'aquí i una altra d'allà munta una historia totalment diferent.

Però la seva força es a la senzillesa d'aquests llibres, però que han colpit al nostre imaginari. Llibres com aquest, "Cròniques Marcianes", "Fahrenheit 451" o "1984" han creat un món imaginari que tots coneixem però que no sabem d'on venen, perquè parles amb la gent d'aquests llibres i no els sonen de res però la idea que contenen si que ha transcendit molt més enllà. I això és molt difícil de fer!.

3 comentaris:

  1. Doncs mira, jo puc actualitzar el meu comentari, finalment sí que vaig llegir aquest 'Jo, robot', i en aquesta mateixa versió que teniu a casa. Bon llibre, sí senyor. Segueixo pensant que Asimov era un geni. En algun moment de l'any m'espera la continuació de la Fundació, tornaré a llegir Asimov, que ja toca!

    ResponElimina
  2. A mi també em va agradar molt Yo Robot, cada història es ràpida i proposa un cas ben curiós. T’has llegit la trilogia de la Fundació? Aquesta si que és més a lo gran.
    PD: A mi el Cròniques Marcianes no em va agradar

    ResponElimina
  3. El vaig llegir d'adolescent i em va encantar, un bon llibre per rellegir, clar que sí! Jo torne sempre al Manantial, he d'escriure un post sobre ell quan tinga temps!

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions