dimecres, 6 de setembre del 2017

El llibre del Baltimore. Jöel Dicker


Joël Dicker  ens fa retrobar amb en Marcus Goldman, jove escriptor famós que ja era el protagonista en La veritat sobre el cas Harry Quebert.   En Marcus ens explica el seu passat  familiar i alhora  el seu present. Es tracta d'un novel·la que va fent salts en el temps i  que ens permet aprofundir amb la biografia del personatge. En els fets, però sobretot en els sentiments i en les sensacions.  Un fet rellevant a la vida dels Goldman:  el Drama, és l'eix central de tota la novel·la. En Marcus  ens va desglossant la relació de les dues branques de Goldman: la de Montclair i la de Baltimore, tant diferents entre elles.

Dicker utilitza un llenguatge planer , fàcil ,de còmode lectura i que el fa una bona lectura d'estiu o de tren. És un llibre àgil que fa que tinguis ganes de saber que passarà.  El tractament dels sentiments, de les emocions , de la transició nen-adolescent-adult lligat amb la història familiar fa que sigui atractiu.


2 comentaris:

  1. Un bon llibre per enganxar-se i no parar, però sorprèn que no hi hagi més referències a en Harry Quebert, la vida d'en Marcus Goldman sembla completament independent d'aquell fet. Ah, i una altra cosa, en el tractament dels sentiments patina una mica, és el principal defecte que té, per mi, aquest escriptor. Segurament és volgut, però porta els sentiments a una intensitat irreal, infantil. Passa en els tres llibres que li he llegit. Els amors que descriu, no només romàntics, són taaaaan purs i tan nobles, tan desproporcionats, que em vénen ganes d'hostiar-lo, amb perdó.

    ResponElimina
  2. A mi també em va sorprendre bastant, això de les referències. Tens raó pel que fa al tractament , tot és com molt superlatiu però mira no m'ha molestat en accés.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions