dilluns, 11 de gener del 2021

Un dia emboirat de la tardor del 2020


Avui m'ha arribat el butlletí de Viena Editorial que m'ha fet feliç. Entre les novetats d'aquest any hi ha una nova col·lecció  "Club Victòria" de les millors novel·les clàssiques angleses. Una de les primera publicacions serà Una habitació amb vistes de E.M. Foster. Ho esperaré amb candeletes. Foster i les adaptacions al cinema de James Ivory van ser una de les meves dèries durant un temps però no en tinc cap llibre. Els anys d'universitat és el que tenen: molta lecturina , molta biblioteca i poca compra. Tinc ganes de poder comprar aquest llibre i segur la edició de Viena m'agradarà.


Quan he vist el correu he pensat de seguida en fer un post ( a veure si agafo ritme i recupero el blog!) però  ara que hi sóc pel tros tinc el meus dubtes: un post d'autors  que m'han emocionat una temporada i  per alguna raó els he deixat de llegir. En tinc uns quants i és un fenomen recorrent en mi. O bé un post sobre les genials edicions del Cercle de Viena, amb la seves pàgines negres al principi i al final, la rodona amb el títol amb una textura diferent o la seva menció al  temps ( meteorològic) del dia en què s'acaba d'imprimir el llibre.

 

Finalment he decidit que cap dels dos  i que guardo les idees pels dos posts següents i ara vaig a fer un doblet: m'emporto  un llibre del Cercle de Viena amb la seva magnífica edició  que és d'un d'aquests autors que us parlava i me'n vaig a llegir una estona. 

 


Nanit i bones lectures!

3 comentaris:

 1. De E. M. Forster només he llegit "Howards End", però fa tants anys que no recordo ni si em va agradar o no. 

  En canvi, A. C. Doyle sí que el tinc molt més present. Aquest "El Darrer Cop d'Arquet" l'he llegit fa pocs mesos, tot i que en una altra edició que portava per títol "Els darrers aplaudiments". Diferents maneres d'entendre el títol original "His last bow", suposo.

  Però, més enllà del títol, si et van agradar els reculls de relats anteriors, aquesta nova tanda d'aventures de Sherlock Holmes també la gaudiràs. Bona lectura!

  ResponElimina
 2. Jo tenia Viena per una editorial petita que publicava coses que m'interessaven poc. Quina errada més gran. Aquest any passat la vaig descobrir de veritat i vaig veure que publiquen unes obres brutals. Començant pels 'Cercle de Viena' que dius, amb unes edicions brutals d'obres cabdals, i continuant pels 'Petits plaers', que són una autèntica delícia, almenys els dos que he llegit, i ja en tinc un tercer en el punt de mira que tinc moltes ganes de llegir, però haurà d'esperar a que pugui tornar a la llibreria, que quan vaig fer la immensa compra de Reis no el tenien en aquell moment. El que sí que vaig portar cap a casa és el quart de Sherlock Holmes i 'La cosina Rachel'. Aquest últim el llegiré aviat, aquest mateix mes. L'altre haurà d'esperar, calculo que cap a final d'any, perquè encara he de llegir el tercer (que també corre per casa).

  Conclusió, una feinada.

  ResponElimina
 3. M'encanten els llibres que publiquen Cercle de Viena

  ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions