dimecres, 10 d’octubre del 2007

Instruccions d'us i manteniment

No sé si us passa, però jo tinc manies amb els llibres... petits costums que he anat agafant al llarg dels anys que han passat de ser purs fets anecdòtics a ser una necessitat.
Per exemple, tots els llibres que he llegits d’uns anys ençà, potser uns 15, ( és que ja tinc una edat) van signats a la pàgina 17, no al 18 ,a la 2 o a les cobertes; NO, ha d’esser a la pàgina 17 al marge interior. Una altra mania; només puc signar un llibre que hagi llegit ,encara que porti mesos o anys a casa, sinó està llegit, NO es pot signar. I ara per acabar-ho d’amanir els llibres que hi ha a casa van marcats amb un ex-libris que ens varem fer ( perquè quan els deixem es sàpiga de qui són i tornin... que hi ha molts pobres llibres perduts pel món o amb acolliment temporal). Una altra mània, no m'agrada doblegar les pàgines dels llibres, sempre utilitzo punts o en el seu defecte,:bitllets de tren, tiquets de caixa, clips...el que sigui, però MAI doblego una pàgina d'un llibre.
Totes aquestes mànies només són aplicables als llibres de lectura ( per gust), manual d'estudinat, llibres de text , cuina etc... no tenen la mateixa categoria i els hi aplico normes diferents ( pintar dibuixets, no signar-los, es poden forrar.....desastres diversos)

Doncs res, si algú altre de alguna mania d’aquestes que ho comparteixi si us plau; sempre està bé saber què no ets l’única estranya del món!!!

3 comentaris:

  1. Tranqui, jo els poso la data de compra o de regal i el meu nom i sempre a la primera pàgina, ara jo si que els doblego les pàgines alguna vegada i no serà perque no tingui punts de llibre

    ResponElimina
  2. doncs jo els ordeno per mida... es la meva principal mania. Ah, i normalment no utilitzo punt de llibre! recordo la pàgina i punt.

    ResponElimina
  3. Joana: pobretes pàgines!
    Anna: quina memòria jo hauria de rellegir troços per saber a quina pàgina m'he quedat...que és el que em passa quan m'adormo llegint i he d'anar buscant al voltant de la pàgina on m'he adormit un tros que no recordi.

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions