diumenge, 23 de novembre del 2008

Els petits canvis són poderosos

Massa dosis de televisió, em crec tot el que em diuen... possiblement .Però igual que fa un parell de posts creia que la meva petita aportació com a donant de sang comptava, ara també vull creure que els nostres esforços per ajudar una mica generar menys residus també són útils.

Avui estic contenta perquè he anat a buscar el pa amb bossa de roba. És una tonteria, un gest fútil ,però jo estic contenta d'haver-lo fet. Ja sé que les actituds d'una persona individual no canviaran el món; però sempre penso: que per mi no sigui. Segurament el fet de no agafar bosses de plàstic al super, de reciclar tot el que es pugui, d'anar a comprar amb bossa reutilitzable, fer servir paper reciclat i reutilitzar-lo, piles recarregables, bombetes halògenes .... no tenen cap pes en el global del món. Intento de mica en mica, anar habituant als meus costums a una forma més sostenible de viure, tot i que d'una forma lenta i progressiva. Fa 20 anys utilitzava paper reciclat ( que era d'un verdós moníssim) i separava paper i vidre, i semblava que fes vés a saber què. També és cert però que hi ha coses que no hi ha maneres de fer: renunciar a les capsules de la Nespresso, no utilitzar paper de plata,no deixar les teles amb el llumet vermell... potser amb el temps!


Ja veieu, peco d'ingènua però que hi farem; jo sóc així.

7 comentaris:

  1. El que fa una persona sola potser és poc, però el que fem entre tots ja és una altra cosa. El problema és que qui més gasta i qui més residus genera, que són les grans empreses, no tenen aquesta consideració, i per això fan una mica més inútil els nostres esforços.

    ResponElimina
  2. La platja és per que molts granets de sorra s'han possat d'acord./ A seguir.Anton.

    ResponElimina
  3. És clar que si, que els petits canvis són poderosos. Fa quinze o vint anys, la gent buidava els cendrers dels cotxes quan parava en un semàfor i ara és impensable. Cada cop la gent separa més i reutilitza i va a comprar un altre cop amb la bossa del pa i amb carretó. D'altra banda també estic d'acord amb en Xexu, però pitjor seria que ningú no tingués conciència.

    ResponElimina
  4. ... Sempre he pensat que la consciència global comença en la individual, pel que sí que crec que aquests petits canvis són necessaris i tenen el seu propi poder, en nosaltres mateixos i en el nostre entorn més immediat...

    ResponElimina
  5. Unes petites infos per a poder reciclar millor:
    Ara a les deixalleries municipals regalen bosses de roba per anar a la compra! I fa uns mesos regalaven tres bosses de plàstic semirígid per a poder fer la separació en origen més fàcilment... Només tenen un problema: que a les d'envasos i vidre hi has de posar una bossa de plàstic, perquè si no queden pringades amb l'oli de la llauna de tonyina.
    Ah! I per ús del punt verd, et fan una targeta que et fa descompte en la taxa de residus de la factura de l'aigua...
    Com podeu veure, jo també reciclo... sense renunciar a posar l'escalfador elèctric, per por de tenir pingüins servint el sopar a casa!

    ResponElimina
  6. Xexu: sí, fa ràbia que qui hauria de fer l'esforç, no en fa cap.

    rebaixes: molt bona la frase, Anton

    Joana:ja em coneixes...

    digue'm ariadna: amb això tens raó. Quan jo vaig començar a reciclar al meu voltant no ho feia quasi ningú, i ara és una cosa molt habitual

    àlex: Això que expliques, és totes les deixalleries de Catalunya, o només a les grans ciutats? Nosaltres i passen de tant en tant i sincerament el tema taxa de residus m'interessa, seria una bona compensació per la feinada que comporta

    ResponElimina
  7. Que jo sàpiga, és a les ciutats grans (perdó, sóc barcelonina i a vegades oblido que no som ni els únics habitants del món ni els únics de les ciutats, grans i petites, de Catalunya... Em fa vergonya, però sóc centralista, a vegades...)
    Si vols, t'ho consulto, encara que sigui per sobre... Em sembla que a tota la zona que actua la Diputació de barcelona es pot demanar, tot això...

    ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions