divendres, 16 de maig de 2008

El mestre de l' innocència. Tracy Chevallier

Amb El mestre de d’innocència Tracy Chevallier ens transporta al Londres del SXVIII. Com en totes les seves novel·les , utilitza personatges petits i històries petites per dibuixar-nos una època i algun personatge il·lustre. En aquest cas , William Blake.

Sovint els protagonistes de les seves històries són nens o pre-adolescents que ens permeten endinsar-nos a un món que ens és desconegut. Famílies que s’han de traslladar, nens que s’han adaptar a una nova realitat, personatges, imatges i sentiments que ens permeten recrear un món que ja no hi és. Els personatges ens condueixen com agafats de la mà a través de la història i ens van explicant un context , un moment i un personatge sense oblidar el fil argumental que és la relació entre personatges, les seves vides i el seu destí.

Amb la seva primera obra, el Blau Virginal em va aconseguir enganxar-me . Va ser una nova manera de llegir històries petites, poc transcendents on no passa molta cosa però que tot i així et fan venir ganes de seguir llegint. La noia de la perla ,la Dama de l’Unicorn i aquesta segueixen aquesta mateixa manera d’escriure.

5 comentaris:

 1. N'estava esperant alguna referència, a qui creus que agradarà?

  ResponElimina
 2. Vaig llegir La Jove de la Perla i em va agradar. A mi m'agraden els llibres on no passa res.

  ResponElimina
 3. Mireia (l'altra)16 de maig de 2008 a les 17:46

  Me l'apunto.
  Per cert, has llegit 2L'home manuscrit"' està aixecnt una polseguera de comentaris per alguns blogs força interessant.
  Fins avait

  ResponElimina
 4. M'encanta la Tracy Chevalier. N'he llegit tots els llibres i tots tenen alguna cosa d'especial. L'estil que té per fer intuir els esdeveniments i els sentiments és únic... Ara bé, el que més m'ha agradat és el de Blau Virginal.

  ResponElimina
 5. L'espolsada: la veritat és que no ho sé. Potser a la gent que li hagi agradat l'Elegància de l'eriçó o La lladre de llibres . Tots són llibres d'històries petites dins de grans .
  Joana: si el vol ja m'ho diràs
  mireia ( l'altra):Ja has llegit l'elegància? Jo també tinc curiositat per l'Home manuscrit , potser em decideixo
  Gatxan: estic d'acord amb tu : El blau virginal és el millor

  ResponElimina

Benvinguts a Un altre invent . Gràcies per les vostres aportacions